Goed onderbouwd
Natasha Lester is een Australische schrijfster. Ze schreef al vele historische romans over Parijs. Hierin verwerkt ze ook haar passie voor mode en reizen.
Het huis in Parijs bevat 2 verhaallijnen;
Engeland, 1939. Skye Penrose groeit met haar zusje Liberty op in Cornwall. Tijdens haar jeugd leert ze Nicholas Crawfor kennen. Doordat beide een moeilijke gezinssituatie kennen vinden ze vriendschap bij elkaar. Mar beide worden van elkaar gescheiden. Nicholas gaat naar de Verenigde Staten voor zijn studie en Skye moet naar haar tante in Frankrijk. Zoveel jaar later is Skye piloot in Cornwall. Tijdens de oorlog sluit ze zich aan bij de WAAF, een speciale sectie voor vrouwen in het leger.
Australië, heden. Kat Jourdan is bij haar grootmoeder Margaux opgegroeid. Margaux vraagt aan Kat om in Cornwall naar haar oude huis te gaan. Hier vindt ze in een kledingkast exclusieve Dior-jurken waarover ze nooit iets te horen kreeg. Haar oma kan haar vragen niet beantwoorden. Dan is er Elliott, een schrijver die meer info wil over de vrouwelijke piloten tijdens de oorlog. Hierdoor komt Kat ineens veel meer te weten over haar grootmoeder.
Lester zorgt ervoor dat deze 2 verhaallijnen mooi in elkaar overvloeien. De link tussen beiden wordt meer en meer duidelijk. Zo belicht ze een belangrijk deel van de geschiedenis. In het nawoord geeft ze weer op welke feiten ze haar verhaal heeft gebaseerd en bij welke verhaallijnen ze de fictie heeft laten spreken. Dit vind ik erg aangenaam aangezien je zo weet waar de realiteit ligt en waarbij er nog onduidelijkheden zijn.
Het verhaal leest vloeiend en steekt duidelijk ineen. De personages zijn ondernemend en volhardend. Een beklijvende historische roman, op feiten gebaseerd, vol verrassingen, liefde en aangrijpende ontdekkingen.