Advertentie

Hond vermist gaat over Kate en haar hond Wolfy. Kate struggelt met zichzelf. Samen met haar partner adopteert ze Wolfy. De liefde tussen beide is groot en Wolfy lijkt een positieve invloed op Kate te hebben. De aandacht die Kate aan Wolfy moet geven vervangt de slechte activiteiten van weleer. Maar dan gebeurt er iets verschrikkelijks! Wolfy loopt weg bij de oppas wanneer Kate naar een trouwfeest is. Kate zet alle middelen in om Wolfy toch maar terug te vinden waarbij een hele gemeenschap in rep en roer is. Iedereen slaat de handen in elkaar om hem terug te vinden.

Het boek leest aangenaam vlot. Een verhaal dat je in één ruk kunt uitlezen. Geen onnodige moeilijke woorden of poëtische zinnen.

Hond vermist is een leuk en hartverwarmend verhaal. Niet meer maar ook zeker niet minder. Als hondenliefhebber voel je de speciale connectie die je kan hebben met een dier. Het valt moeilijk te omschrijven maar de connectie is veel voelbaar. Kate Spicer heeft dit gevoel mooi kunnen weergeven. Ze beschrijft met haar verhaal wat deze liefde kan voortbrengen. Ondanks dat een hond niets materialistisch kan bieden, biedt hij op een andere manier toch veel meer. Steun, troost, vriendschap, … Het gemis als je beestje weg is is dan ook ondenkbaar.

Het mooie aan dit verhaal is het feit dat dit boek een waargebeurd verhaal brengt. Dit geeft dit boek een extra warm gevoel. Vaak lees je feelgood-verhalen met soortgelijke geromantiseerde verhalen maar dit verhaal is écht! Hierdoor dringt het toch net een beetje meer binnen.

Voor dierenliefhebbers (en anderen) die graag de onzichtbare connectie met een dier nog eens willen doorleven met een boek.

Reacties op: Hond vermist

3
Hond vermist - Kate Spicer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners