Advertentie

Titel: Bloedjuweel Auteur: Lotte van den Noort Uitgeverij: Lotte Books Genre: Young adult Cijfer: 9

Hier gaat Bloed Juweel over:

Joseon, het vroegere Korea. Haejoo werkt op de rijstvelden en worstelt iedere dag met het feit dat ze in de schaduw van haar mooiere en oudere zus leeft. Daesung is een bastaardprins en moet aanzien hoe zijn oudere broer Kyong, erfgenaam van de troon, langzaam de controle verliest. Haejoo wordt door Kyong gevraagd in het paleis te werken als koninklijke heler. Alles in haar schreeuwt om dit niet te doen, maar de kroonprins belooft haar familie rijkelijk te belonen, dat laat Haejoo geen keuze.
Wanneer het lot Haejoo en Daesung bij elkaar brengt, lijkt het alsof alles hen uit elkaar probeert te drijven. Dan verdwijnt Daesung en blijft Haejoo alleen achter, denkend dat haar jeugdliefde is gestorven.

Vier jaar later werkt Haejoo nog steeds in het paleis. Ze heeft een vriendschap opgebouwd met Kyong, de nieuwe koning van Joseon. Kyong heeft zijn zinnen op haar gezet, maar Haejoo kan aan niemand anders denken dan aan Daesung.

Wanneer er plotseling een jongeman opduikt die verdacht veel op de verloren bastaardprins lijkt, is Haejoo vastberaden erachter te komen wie hij is en wat zijn motieven zijn.

Maar is Haejoo’s liefde sterk genoeg om alles op te offeren wat haar lief is?

Dit vind ik van Bloed Juweel:

Ik begin zoals altijd even kort over de cover. Deze past perfect bij de sfeer van het boek en je weet ook gelijk dat het boek zich afspeelt in Korea. De titel zei me in het begin niet zoveel maar als je het boek leest dan snap je hem helemaal.

Dan het verhaal zelf. Ik vind Lotte van den Noort altijd erg goed in de achtergrond informatie. Ook in bloedjuweel zie je dit weer terug. Je kunt merken dat Lotte onderzoek heeft gedaan naar de verschillende ministers en je proeft de cultuur van het land echt goed terug in het boek.

Tijdens het lezen van het boek waan je jezelf even in een ander land in een andere tijd. De hoofdpersonages zijn stuk voor stuk interessante personages waar je jezelf al snel verbonden mee voelt. Kyong is ontzettend goed neergezet wreed maar met een gevoelig kantje. Haejoo die ontzettend sterk is en dan heb je nog Daesung wat een heel interessant personage is. Lotte bewijst met Bloedjuweel ook maar weer eens dat ze beschikt over een groot schrijftalent.

Het boek is spannend, heeft een interessante verhaal lijn en is lekker vlot geschreven. Als je eenmaal in het boek begint kun je hem niet meer weg leggen. Het boek is soms ontroerend en met vlagen zeer meeslepend.

Bloedjuweel is dan misschien geschreven in een setting die hier in Nederland nog niet zo heel populair is. Maar wie dit boek niet gelezen heeft weet niet wat die mist. Dit boek kan wel eens de verrassing van deze maand worden.

Liefs, Melanie

Reacties op: Ontroerend en orgineel

13
Bloedjuweel - Lotte van den Noort
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners