Maak je klaar voor een nieuwe ronde raadsels en intriges

charlieleest 22 december 2025
Ben jij goed in puzzels en raadsels oplossen?

In deze De Miljoenenstrijd-serie organiseren Avery en de Hawthorne-broers een spel waarbij de winnaar rijkdom, en daarmee wellicht ook macht, wint. Het spel ging van start in boek één, ‘Het ultieme spel’ en gaat verder in dit tweede deel.

Als lezer ga je samen met de overgebleven spelers op zoek naar antwoorden op tal van raadsels en puzzels. Het verhaal wordt vanuit verschillende standpunten verteld. Zo leer je de beweegredenen van de personages en hun onderlinge verhoudingen goed kennen. Ze hebben elk een interessant achtergrondverhaal en een persoonlijke reden voor hun deelname aan het spel. Dat maakt sommigen van hen nogal intens. Soms ietsje té intens. Op het vermoeiende af, durf ik daar zelfs aan. toevoegen.

En het moet gezegd: het is een listige bende. Liegen, manipuleren, stiekem doen, deals sluiten: de deelnemers draaien er hun hand niet voor om. Elk van hen nam zich voor dat winnen het allerbelangrijkste is. Dat ze zich niet mogen laten afleiden. Maar is dat niet makkelijker gezegd dan gedaan?

Het spel zelf brengt tal van intriges met zich mee, maar er blijkt meer aan de hand te zijn op het eiland dan de deelnemers aanvankelijk dachten…

Op naar deel drie, want deel twee eindigt alweer met een cliffhanger.

Meer recensies van charlieleest