Relatief herhalend puzzelboek

charlieleest 11 december 2025
Miralda en Orien vertrekken op avontuur. Ze denken dat ze maar een nachtje van huis zullen zijn, maar algauw blijkt dat ze tal van omwegen zullen maken. Hun reis leidt hen naar Ellamir, waar ze een kristal moeten redden uit de handen van een magiër, voordat hun koninkrijk voorgoed in duisternis gehuld wordt.

Als lezer help je Orien en Miralda tijdens hun ontdekkingstocht door puzzels op te lossen. Zo zorg je er onder andere voor dat ze gevaarlijke wezens ontwijken en de juiste route vinden.

Toen ik zag dat dit boek zou verschijnen, was ik meteen geïnteresseerd! Puzzelen en lezen tegelijk, dat leek me wel wat. En het is inderdaad leuk om te doen, al staat er met het oplossen van de puzzels weinig op het spel. Het is niet zo dat je de oplossingen nodig hebt om verder te kunnen met het verhaal of om het te kunnen begrijpen. Wel zijn het fijne raadsels en breinbrekers om over na te denken.

Al moet ik zeggen dat het op den duur wat herhalend werd. Bepaalde types puzzels komen erg vaak terug. Daarnaast is het verhaal op zich niet heel bijzonder. Het is eenvoudig geschreven en gaat niet de diepte in, het is vooral in combinatie met de puzzels fijn. Op zichzelf zou het niet sterk genoeg zijn.

Al bij al: een fijn tussendoortje! Geschikt om mee te nemen wanneer je onderweg bent.

Puzzel je graag en houd je van fantasy? Dan zou dit boek iets voor jou kunnen zijn!

Meer recensies van charlieleest