Advertentie

Jace en Sebastiaan zijn van de aardbodem verdwenen. Na enkele weken zoeken is er nog geen spoor van ze te vinden. De Kloof besluit dat Jace vinden geen prioriteit meer is omdat Sebastiaan een grotere bedreiging vormt. Uiteraard denken zijn vrienden er anders over en besluiten ze het heft in eigen handen te nemen.

Al snel komen ze erachter wat er tussen Jace en Sebastiaan gebeurd is. Dit maakt hun taak er niet makkelijker op. Clary bedenkt daarom zelf een plan waar alleen Simon vanaf weet.
Ondertussen proberen Isa, Simon, Magnus, Alec, Marja en Jordan een manier te vinden om Jace te bevrijden van Sebastiaan. Om dit te bereiken wagen ze hun leven. Zelfs de demonen en engelen zijn niet veilig voor hun plannen.

Net zoals voorgaande delen wordt het verhaal vanuit meerdere perspectieven verteld. Grofweg is het boek ingedeeld in twee groepen. Je hebt de groep van Clary, Jace en Sebastiaan waarvan het verhaal verteld wordt vanuit Clary's perspectief. Dit geeft een spannend element aan het verhaal doordat je nooit weet wat Jace en Sebastiaan denken en of ze überhaupt de waarheid vertellen aan Clary.
De andere helft bestaat onder andere uit het perspectief van Isa, Simon, Jordan, Alec en Maja. Het is dus wel belangrijk dat je er tegen kan dat er veel cliffhangers in het boek zitten en dat er telkens van perspectief wordt veranderd. Het kan soms even duren voordat een bepaald deel van het verhaal verder gaat.

Verder spelen de emoties van de personages, en dan met name de liefde, een belangrijke rol in dit verhaal. Er ontstaan nieuwe relaties, andere worden sterker en sommige zelfs afgebroken. Zelf vond ik de liefdes scenes tussen bepaalde personages een beetje overdreven. Met name die van Jace en Clary gaan soms echt te ver en komen te vaak voor. Dit droeg totaal niks bij aan het verhaal. De wereld gaat misschien wel ten onder, maar Clary kan alleen maar denken aan haar relatie met Jace. Ze redt nog liever Jace dan dat ze de wereld redt.

Ik vond dit deel één van de spannendste delen tot nu toe. Iedereen heeft gewaagde plannen waarvan je niet weet of het nu wel of niet goed zal uitpakken. Er komen veel verrassingselementen in het boek voor die ik niet zag aankomen. Dit zorgde ervoor dat ik bleef lezen. Het gebeurde regelmatig dat het opeens twee uur 's nachts was terwijl ik in het boek aan het lezen was, oeps. Ik ben gek om romantische verhalen waardoor de romantiek in dit boek mij erg aansprak. Ik kon niet wachten om te lezen hoe een relatie tussen twee personages verder zou gaan.

Reacties op: Super Spannend!!!

400
Stad van Verloren Zielen - Cassandra Clare
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners