Advertentie

In Reykjavik wordt een jonge vrouw op gruwelijke wijze vermoord. Haar zevenjarige dochter verstopt zich onder haar bed en is de enige getuige. Wanneer niet veel later een tweede vrouw op eenzelfde manier ter dood wordt gebracht, staat de politie voor een raadsel: wat is het verband tussen de twee vrouwen?

Samenvatting:

Voor commissaris Huldar is het de eerste zaak in zijn nieuwe functie. Hij moet daarbij samenwerken met psychologe Freyja, die het getraumatiseerde meisje onder haar hoede heeft. De samenwerking wordt extra gecompliceerd door hun onenightstand, waarbij Huldar Freyja voorloog over zijn leven.

Ondertussen ontvangt een radioamateur gecodeerde berichten die de slachtoffers met elkaar in verband brengen, maar niemand gelooft hem en hij besluit zelf op onderzoek uit te gaan.

"DNA" is een spannend boek die je meesleept in de duistere wereld van een moordenaar. Vol spanning is het afwachten, waarom is Elisa vermoord. Volgen er nog meer moorden? Stopt het moorden wel en wanneer? Allemaal vragen die maken dat je het boek van de eerste Hebban adventskalender dag 2019 zo snel mogelijk wilt uitlezen. De ontrafeling daar gaat het allemaal om. Ik zag niet aankomen wie de personage van de moordenaar zou zijn dus daarmee is het denk ik wel een goed boek. Hij is ook heerlijk om te lezen. Enige wat ik minder vond was de snelheid waarmee de dader ontmaskerd werd en opgepakt en de Ijslandse namen. Ik moest echt een paar keer denken wie de personage was.
En wat betreft het eindstuk met de dader daar had van mij ook nog wel wat meer verhaal in mogen zitten. Maar redelijk geschreven en spannend boek wat mij betreft. Vier sterren!

Op naar Hebban dag 2!

Reacties op: "DNA"

450
DNA - Yrsa Sigurdardottir
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker