Advertentie

Recensie voor het boek “Een dubbele dosis rijkdom” van Jaap Wortel.

Samenvatting:

Een gevaarlijke strijd tussen de zwarte en witte koning

Anne, 15 jaar, gaat op een dag naar de bibliotheek en vindt daar een klein, zwart boekje, dat tussen de andere boeken is verstopt. Als ze het pakt en bekijkt, heeft het een vreemde aantrekkingskracht op haar. Ze voelt dat ze het moet lezen en neemt het stiekem mee naar huis.
Thuis leest Anne het eerste deel. Ze komt erachter dat het boekje geschreven is door een koning in de geheime wereld, die een mysterieus verhaal vertelt. Tijdens het lezen raakt Anne steeds meer in de ban van wat de koning schrijft.
Eerder in de bibliotheek kwam ze Kasper tegen. Hij komt na de zomervakantie bij haar op school en ze vinden elkaar erg aardig. Ze spreken in de vakantie regelmatig met elkaar af. Kasper ziet bij Anne thuis het zwarte boekje. Hij krijgt daar een onverklaarbaar, onheilspellend gevoel bij.
Via het boekje komt Anne in de geheime wereld van de koning terecht. Kasper zet, samen met zijn klasgenootje Rebecca, alles op alles om haar te redden. Dit is het begin van een zeer gevaarlijk avontuur.
Kunnen ze de koning verslaan, of zijn ze te laat om Anne te helpen? Uit onverwachte hoek krijgen Kasper en Rebecca hulp, maar komt die hulp op tijd?

“Een dubbele dosis rijkdom” is een young adult boek met een prachtige boodschap in een pure authentieke vorm geschreven. Het boek is helder, krachtig en geschikt voor alle leeftijden. Ademloos heb ik dit ontroerende boek uitgelezen. Knap werk van Jaap Wortel die mij met dit boek ontzettend heeft weten te boeien. Een tijdloos verhaal schrijven is niet gemakkelijk maar het is Jaap gelukt wat mij betreft. Ik heb het boek vier sterren gegeven en ik kijk uit naar meer verhalen van Jaap Wortel die met “Een dubbele dosis rijkdom” een geweldig debuut maakt. Wat mij raakte was de eenvoud en wat mij ontroerde was de liefde voor God vanuit de schrijver die er zo duidelijk doorheen sprak. Jaap dank je wel!

Reacties op: Een dubbele dosis rijkdom

2
Een dubbele dosis rijkdom - Jaap Wortel
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker