De vloek van de Kraaientoren

Boekenpearls76 Boekenpearls76
20 mrt 2024

Recensie van:

De vloek van de Kraaientoren

Originele titel: A pinch of magic

Vanuit het Engels vertaald

Auteur: Michelle Harrison

Michelle Marie Harrison is een Britse schrijver wiens debuutroman, The Thirteen Treasures, de Waterstone's Children's Book Prize won en voor vertaling werd verkocht in 17 landen. The 13 Treasures is het eerste deel van een trilogie, die is voortgezet met The 13 Curses en The 13 Secrets.

Wijze van lezen:

Lezen en deelname aan de Ileesclub

E book in het Engels aangeschaft.

Uitgeverij: Gottmer

Genre: Fantasy/Sciencefiction

Verwachting vooraf:

Ik verwacht een magisch sprankelend fantasy verhaal.

Cover en flaptekst:

De cover is prachtig levendig en kleurrijk. Echt prachtig.

De flaptekst neemt je alvast mee op een magische reis. Een tipje van de sluier maar verraadt nog niet gelijk alles.

Quote:

Fingerty’s tale squirming in her mind like an ants’ nest.

‘Keep still, child!’ Granny was saying. ‘I need to comb out that birds’ nest of a head of yours before it dries!’

The inside of his mouth was like a chessboard, with black gaps where half his teeth were missing.

Het verhaal:

Mijn leesbeleving:

Ik begon met lezen en kon niet meer stoppen. Wat een spanning, wat een speelsheid met woorden en wat een humor. Het inkijk exemplaar in het Nederlands is net zo goed als het Engelse origineel. De vertaling is dus uitmuntend gedaan.

Het verhaal heb ik in het Engels gelezen, A pinch of magic is de titel dan.

Zo magisch, lyrisch, beeldend, grappig en zeer meeslepend. Het las vlot doordat de hoofdstukken niet lang waren. De woorden niet ingewikkeld.

De spanning werd iedere keer goed vastgehouden. Het maakte dat ik continu geboeid bleef en door wilde lezen. Er was genoeg actie in het verhaal maar desondanks ruimte voor humor.

De opbouw is logisch en geloofwaardig. Het verhaal raakt je diep, verbaasd je en is dan weer hartverscheurend maar ook aandoenlijk lieflijk. De personages zijn uitmuntend uitgewerkt. Ze komen voor je ogen tot leven. De schrijftaal is beeldend.

Als ik het goed gelezen en begrepen heb is de boodschap wees blij met wat je hebt. En dat zusterliefde heel waardevol en sterk kan zijn. En dat jaloezie van alle tijden is maar in alle tijden de waarheid en vergeven sterker zijn en overwinnen.

De plot had ik niet verwacht en zag ik door de diverse plot twists eerst niet aankomen. Dat vond ik mooi want zo bleef ik geïnteresseerd en morst ik beslist weten hoe het afliep.

Mijn verwachtingen zijn meer dan overtroffen. Wat een sprankelend, magisch, betoverend, grappig, spannend en interessant verhaal. Ik ben fan van Michelle Harrison!

Mijn mening:

Ik geef 5 sterren. Een verhaal zo rijk aan magie, naastenliefde door jaren heen, spanning, humor. Fantastisch.

Met een prima opbouw, gedetailleerde personage beschrijving, beeldende schrijfstijl, onderhoudende spanning reis je letterlijk mee op weg naar de plot.

Ileesclub bedankt voor de leesclub.

Michelle Harrison ik ben fan.

Meer recensies van Boekenpearls76