Elin de eenhoorn
Recensie van:
Elin de eenhoorn
Een verhaal over de magie van fantasie
Vertaald uit het Engels:
Uni the Unicorn
Vertaald door:
Moon
Auteur:
Amy Krouse Rosenthal
Illustraties:
Brigitte Barrager
Ontwerp omslag en binnenwerk oorspronkelijke uitgave:
John Sakalis
Ontwerp omslag en binnenwerk Nederlandse uitgave:
Marleen Daamen
Wijze van lezen:
Recensie-exemplaar ontvangen van uitgeverij Moon in ruil voor mijn recensie.
Uitgeverij: Moon
Moon is een imprint van Overamstel uitgevers bv
Genre: kinderboek (leeftijd 3+)
Cover en flaptekst:
Ik zie een kleurenpracht aan bloemen. Een glitterende titel en een prachtige eenhoorn die een klein meisje die op de rug van het dier zit knuffelt. Wat lief en prachtig. Je hebt er gelijk en warm gevoel bij.
Quote:
Elin wist dat ergens hier ver vandaan (maar ook weer niet zó ver), een klein meisje op haar wachtte….
Een sterk, slim, fantastisch en magisch klein meisje.
En zij zou de beste vriendin zijn die een eenhoorn zich maar kon wensen.
Elin fantaseerde over de dingen die ze samen zouden doen….
Het verhaal:
Weet je het zeker, echt héél zeker?
Iedereen zegt dat kleine meisjes niet écht bestaan, maar Elin de eenhoorn weet wel beter. Ergens hier niet ver vandaan, zit een sterk, slim, fantastisch en magisch klein meisje op Elin te wachten om beste vrienden te worden. Toch?
Soms komen wensen écht uit, als je er maar in gelooft!
Mijn leesbeleving:
Doordat dit boek zo prachtig en rijk geïllustreerd is krijg je gelijk zin om dit boek te gaan lezen. Het binnenwerk is prachtig met die paarse bloemetjes op een zachtgeel achtergrond met van boven naar beneden rode ornamenten. Vervolgens blader je verder en wordt je aangenaam verrast door de mooie kleurrijke bloemen onderaan de pagina’s. Ook de prachtige bloemenweide kwam levendig op mij over. Alsof Elin de eenhoorn zo voorbij kon komen galopperen.
De overige illustraties zijn ook gedetailleerd en met gevoel gemaakt. Wat mijn dochter Femke en ik jammer vonden is dat soms de tekst op een witte pagina stond. Maar later bedachten we ons dat dit mogelijk gedaan is omdat de illustraties al zo kleurrijk zijn waardoor anders de tekst misschien in het niet zou vallen.
De tekst is qua opbouw logisch en geloofwaardig en zorgt er vanaf de eerste pagina voor dat je geboeid door blijft lezen. Ook de teksten tussen haakjes vond ik fantastisch gedaan. Ik heb het boek aan mijn dochter voor gelezen nadat ze mij eerst aangenaam verrast had door het boek aan mij voor te lezen.
Femke heeft veel moeite met lezen
Maar doordat dit een boek was over haar favoriete dier de eenhoorn, volgens mij was haar eerste woordje zelfs unicorn, ging ze toch voorlezen. Al struikelde ze over de woorden ze ging dapper door. Net als ik groot ze met volle teugen van dit schitterende en hartverwarmende verhaal.
Magie bestaat inderdaad zolang je er zelf maar in geloofd. En het geloof nu eens te lezen vanuit het perspectief van de eenhoorn vond ik uitstekend gedaan. De illustraties versterken dit nog eens extra.
Mijn dochter mijmerde dat ze heel graag dat meisje zou zijn dat samen met Elin zulke fantastische avonturen beleefde. Vooral het “regenboog” glijden leek haar wel wat.
De plot is prima ingeklemd en zorgt ervoor dat jezelf blijft dromen over een liefdevolle en hartverwarmende vriendschap die echt bestaat.
Mijn mening:
Ik geef 4 sterren.
Een prachtig en magisch verhaal om voor te lezen aan jonge kinderen maar ook perfect om zelf te lezen.
Ik ben zo trots op mijn dochter dat ze doordat het onderwerp haar zo aanspreekt toch een voor haar lastige tekst leest.
Het waren mooie en onvergetelijke moeder en dochter momenten. En Femke heeft weer meer lees zelfvertrouwen.
Een aanrader dus dit boek.
Leerzaam, magisch en mooi.
Uitgeverij Moon hartelijk dank voor dit recensie exemplaar.