Advertentie
    Karin Hazendonk Auteur

De auteur:
Sandra J. Paul is een veelzijdig auteur. Ze schrijft in meerdere genres, bijvoorbeeld jeugdboeken, young adult en psychologische thrillers. Ze schrijft en publiceert ook Engelstalige boeken onder het pseudoniem Joanne Carlton. Het Verlaten Huis is haar tweede jeugdthriller, het vervolg op De Duistere School (2019). Deze trilogie afgesloten met De Vergeten Tuin (voorjaar 2021). Het bijzondere aan deze trilogie is dat de auteur de boeken samen met haar drie zonen heeft bedacht.

Korte inhoud:
Zes kinderen brengen samen een gezellige avond door terwijl hun ouders verderop in de straat een feestje bijwonen. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, tot hun huis getroffen wordt door een aardbeving. Even kijken de kinderen elkaar in paniek aan. Dan verliezen ze het bewustzijn. Wanneer de zes weer bijkomen, zitten ze opgesloten in een vervallen huis. Ze hebben geen idee wat hen overkomen is. In het midden van de woonkamer staat een mysterieuze houten kist. En dan gaat de kist open ...

Mijn leeservaring:
Sandra J. Paul is erin geslaagd om een waardig vervolg te schrijven op De duistere school. Met een juist gedoseerde spanning houdt ze jong en oud aan het verhaal gekluisterd, want heel eerlijk … ook volwassenen zullen genieten van de avonturen van Quinten die op perfecte wijze wordt teruggebracht in dit tweede deel van de Kraaidorp-serie.
Sandra hanteert een vlotte, eenvoudige schrijfstijl die aansluit op de leeftijdsgroep waarvoor dit boek is bestemd, maar het wordt nergens kinderachtig.
Ik heb weer genoten van dit boek en kijk uit naar het afsluitende deel.

Reacties op: Een waardig vervolg

77
Het verlaten huis - Sandra J. Paul
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners