Armada - Ernest Cline

Karin Walta Karin Walta
22 mrt 2016

Zack Lightman is een fervent gamer en besteedt vrijwel zijn gehele vrije tijd aan gamen. Hij staat in de spelerstop 10 van het populaire game ‘Armada’, een spel waar buitenaardse aanvallen tegengehouden moeten worden. Maar dan blijken de aliens van de game Armada echt te bestaan en een reële dreiging te vormen. Zach wordt gerekruteerd door de Earth Defense Alliance (EDA) om te helpen om de aliens te verslaan, en dan komt er toch wel heel veel druk op zijn schouders. Samen met andere gamers moet hij de mensheid zien te redden…

Ik had zoveel zin om dit boek te lezen. Ik heb zulke goede dingen gehoord over auteur Ernest Cline, met zijn popculture references en humor. ‘Ready Player One’ staat al tijden op mijn tbr-lijstje en veel van mijn vriendinnen hebben hem al gelezen en zijn er positief over.

Maar helaas viel ‘Armada’ tegen. Zack is een vrij saai personage en ik merkte dat ik niet veel met hem meeleefde. Hij gaat niet een noemenswaardige ontwikkeling door, maar blijft de stoere en eigenwijze jongen. Ook de andere personages blijven wat vlak en krijgen geen achtergrondverhaal of uitdieping.

De constante verwijzingen naar 80’s games en naar andere liedjes, films & boeken begonnen op een gegeven moment mij ook wat te irriteren. Verder kwam er wel erg veel terminologie en technische informatie in voor. De humor in het boek is wel leuk en de schrijfstijl is goed leesbaar. Naar het einde toe wordt het verhaal spannender en wordt de actie opgevoerd.

Uiteindelijk valt ‘Armada’ tegen en zitten er maar weinig verrassingen in het verhaal. Toch blijf ik benieuwd naar ander werk van Ernst Cline, in 2017 ga ik zeker ‘Ready Player One’ lezen.

Meer recensies van Karin Walta