Geschift
Gerard woont samen met zijn Illegale Afrikaanse vriendin die hij bewust heeft uitgekozen. Van liefde is er niet echt sprake wat hij wel goed kan verdoezelen. Malila kan het huis niet uit wegens haar illegaliteit en hiervan maakt Gerard misbruik. Van zodra ze bevallen is, wordt ze in een atoomschuilkelder ondergebracht samen met haar baby Kaspar. Deze groeit op in die schuilkelder. en heeft geen enkele notie van een wereld buiten die schuilkelder. Bij het lezen van dit boek deed het mij denken aan de engelenmaker van Stefan Brijs wat een al even bizar verhaal is maar dan wel in een andere setting. Gerard is een verknipte professor in de genetica en virologie. Hij houdt zijn uitvinding krampachtig vast en niemand mag hiervan op de hoogte worden gebracht. Kan hij uiteindelijk zijn uitvinding uitvoeren? Krijgt Kaspar ooit de echte wereld te zien?
Ik moet toegeven dat het boek mij toch wel heeft kunnen boeien. Toen ik het boek opnam, had ik geen enkel idee waar het mij naartoe zou leiden en durf ik toch wel zeggen dat het me aangenaam verrast heeft. Of het nu even sterk is als de engelenmaker van Stefan Brijs durf ik niet zeggen. De personages zijn zeer voldoende uitgediept, het spanningsveld is duidelijk aanwezig en het verhaal is goed uitgewerkt met zichtbare research. Voor de mensen die de engelenmaker graag lazen, kan ik dit boek, als een lichtere versie, aanprijzen.
Ik geef het boek 3 sterren.