Niet zo goed als deel 1

Kimberly R Kimberly R Hebban Team
18 mrt 2021

Mijn verwachtingen vooraf waren vooral een spannend verhaal die verder gaat waar Blood Heir is afgelopen. Een verhaal waarin we nog meer te weten komen over de hoofdpersonages en wellicht richting een climax werken tussen Ana en Morganya. En hopelijk ook nog een sprankje romantiek tussen Ana en Ramson aangezien daar al wel een beetje naar gehint werd in het eerste deel.

De schrijfstijl is nog steeds zeker wel te vergelijken met het eerste deel. Het verhaal gaat goed door waar je ongeveer gestopt bent in het eerste boek. Maar toch waren er hier en daar wat verschillen. Bij de meeste vervolgdelen in een trilogie of serie krijg je altijd nog een beetje samenvattingen naar het eerdere deel, personages worden een klein beetje opnieuw toegelicht om je te helpen in het verhaal te komen. Dat was in dit boek absoluut niet aanwezig. Je wordt eigenlijk direct in het verhaal gegooid. Allerlei termen en personages komen naar voren, echter is het een jaar geleden dat ik het eerste deel heb gelezen. Dit zorgde ervoor dat ik voor sommige personages absoluut geen idee meer had wie ze waren en wat voor belang ze hadden voor het verhaal. Dit was zeer storend en werd ook eigenlijk niet beter gedurende het verhaal. Daarnaast kwam het verhaal heel langzaam op gang in tegenstelling tot het eerste boek.

Ana en Ramson zijn nog steeds de twee hoofdpersonages. Zij ontwikkelen zich gedurende het verhaal meer dan de overige personages, al zijn zeker ook de overige personages van belang voor het verhaal. Sommige van de keuzes die Ana en Ramson maken irriteerden me, zoals helaas wel vaker in ya boeken doordat ze heel erg aanvoelen als tiener keuzes. Nu is dat gezien de leeftijden van de personages begrijpelijk, echter niet in combinatie met de taken die ze moeten doen en de verantwoordingen die ze hebben. Het zorgt voor tegenstrijdigheden. Sommige personages waren in het eerdere boek ook al benoemd, echter hebben ze niet voldoende indruk gemaakt bij mij om ze nog te herinneren. Dit zorgde ervoor dat ik soms geen idee had waar het over ging.

Het verhaal is zeker niet slecht. Ik snap uiteindelijk wel waar de schrijfster naartoe wilde werken, maar helaas pakte dit niet helemaal goed uit naar mijn idee. Zoals aangegeven kwam het verhaal heel langzaam op gang. Je voelde dat ergens naartoe gewerkt werd, echter waren eigenlijk pas de laatste 5 hoofdstukken echt spannend. Het hele deel ervoor had voor mij geen enkele meerwaarde voor het verhaal. Ik denk dan ook dat het verhaal wellicht ook gewoon in 2 boeken verteld had kunnen worden met dezelfde kracht.

Helaas was dit deel voor mij absoluut niet te vergelijken met het eerste deel. Het voelde op sommige punten enorm langdradig aan en het duurde heel lang voordat er ook echt iets interessants gebeurde. Het boek kon me hierdoor niet zo boeien als zijn voorganger en ik was blij toen het eenmaal uit was. Uiteraard wil ik wel weten hoe het verhaal afloopt, dus het volgende deel zal ik ook zeker lezen. Alleen wellicht met iets mindere haast als deze delen.

Meer recensies van Kimberly R