Advertentie
    Kimberly R. Hebban Team

“Als 15 jarig meisje werd Nadja veroordeeld voor een wrede misdaad. Nu is ze vrijgelaten uit de gevangenis en heeft ze een leven opgebouwd in Berlijn waar ze werkt als assistent bij een advocatenkantoor.

Maar dan wordt er iemand vermoord en doet de dader er alles aan om te zorgen dat het spoor de politie brengt naar Nadja. Ze heeft immers al eens eerder zoiets gedaan, dus wat zegt de politie dat ze het niet nog een keer kan doen?

Want Nadja’s verleden maakt haar het perfecte slachtoffer. En de perfecte moordenaar.”

Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven en verschillende tijdlijnen verteld. Dit zorgt ervoor dat je meer te weten komt over wat er vroeger is gebeurd terwijl je ook meer over het heden leert. Het zorgt er echter ook voor dat het, vooral in het begin, heel onsamenhangend aanvoelt en het verhaal van de hak op de tak springt.

Dit boek zorgt ervoor dat je gaat twijfelen aan alles wat je leest. Constant word je op het verkeerde spoor gezet. Dit komt mede doordat het verhaal slim opgezet is, maar ook omdat eigenlijk heel veel extra informatie gegeven wordt wat uiteindelijk maar een klein onderdeel is van het echte verhaal. Je krijgt het idee dat iets heel belangrijk is voor het verhaal terwijl het uiteindelijk toch niet zo belangrijk blijkt te zijn.

De schrijfster heeft het verhaal zeker heel slim neergezet. Je blijft je vooral in het eerste helft van het boek constant afvragen wat er nu precies heeft voorgevallen zowel in 1999 als nu. Echter is de uiteindelijke ontknoping een beetje een anti-climax en voelt het heel vergezocht. Het verhaal had wellicht ook wel met wat minder woorden verteld kunnen worden en nog steeds even mysterieus kunnen zijn.

Het was zeker geen slecht verhaal en was absoluut heel vermakelijk om te lezen. Toch had het niet het wow-effect wat vooraf geschetst wordt. Helaas, maar nog steeds een goed boek.

Reacties op: Spannend verhaal zet je op het verkeerde been.

33
Slapeloos - Romy Hausmann
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners