Zeker de moeite waard
Een vrouw wordt doodgereden door een trein. Terwijl dit live uitgezonden wordt via facebook. Ter plaatse vinden de rechercheurs een bijzondere tulp op haar lichaam.
Wanneer blijkt dat deze vrouw een semi-beroemdheid is en er veel druk staat op het oplossen van de moord, wordt een speciale eenheid opgezet die de moord moet onderzoeken. Helaas vallen er al snel meer slachtoffers en wordt het een strijd tegen de klok voor de rechercheurs om de moordenaar op tijd te vinden.
De schrijver weet je zeker vanaf het begin te boeien. De mooie omschrijvingen van zowel omgeving als personages trekken je het verhaal in en geven een mooi en duidelijk beeld. Hierdoor is het goed mogelijk om het Baskenland duidelijk voor je te zien en je in de omgeving op te voelen gaan. en dit alles zonder al te veel op te gaan in enorm lange omschrijvingen zoals sommige andere schrijvers kunnen doen. Deze schrijfstijl zorgt er ook voor dat het boek blijft boeien.
De personages hebben allemaal een zeer duidelijke persoonlijkheid, allen met zowel de positieve als negatieve karaktereigenschappen. Deze worden ook mooi neergezet waardoor ze allemaal veel realistischer aanvoelen en ook voor iedereen wel herkenbare aspecten inzitten. Het maakt ze menselijker en niet tweedimensionaal.
Het mysterie van de moorden en de moordenaar blijft je lang genoeg boeien om het boek uit te lezen en is uiteindelijk zeker de moeite waard. Echter had het verhaal met 100 pagina's minder net zo goed verteld kunnen worden.
Zeker niet een van de slechtste boeken die ik dit jaar heb gelezen.