Een vermakelijke jeugdhorror

Kimberly R Kimberly R Hebban Team
2 mrt 2020

Dit was mijn eerste kennismaking met een boek van Danielle Bakhuis, dus haar stijl was mij nog niet bekend. Het fijne daarbij is dat je qua stijl redelijk blanco een boek in kan gaan.

Het boek heeft een ontzettend fijne schrijfstijl. Het leest ongelofelijk makkelijk weg. De zinnen zijn niet al te lang en er worden geen al te ingewikkelde termen gebruikt. De hoofdstukken zijn fijn opgebouwd waardoor je snel door het boek heen kan vliegen. Er is een zeer logische opbouw van het verhaal en het was dan ook zeker een stijl die ik vaker zou willen lezen.

De personages misten wat diepgang. Nu was het voor dit verhaal niet heel storend, aangezien het vooral echt om Samira ging. Maar het bleef hierdoor wel heel oppervlakkig en je voelt dan ook minder verbondenheid met de personages. Dat kan ervoor zorgen dat het je eigenlijk niet uitmaakt wat er met een personage gebeurt. En dat is in een thriller of horror boek natuurlijk wel een deel van de sterkte. De betrokkenheid zodat je het ook echt voelt als er de personages iets naars overkomt. Iets meer diepgang had dus wel fijn geweest, maar het was niet heel storend.

De schrijfster weet goed de 'Urban legends' zoals Bloody Mary naar voren te brengen en er een eigen draai aan te geven. Juist doordat veel mensen deze verhalen wel een beetje kennen zijn er veel herkenningspunten en zit je af en toe echt met "oh ja, dat verhaal is het.

Het boek is niet al te dik, dus heeft de schrijfster zichzelf ook niet al te veel ruimte gelaten voor het uitgebreid beschrijven van plekken, gevoelen en situaties. Ze komt redelijk snel tot het punt wat verteld moet worden en daarom is het plot ook al vrij snel duidelijk. Toch blijf je het hele verhaal denken wat is nu echt en wat niet. En dat heeft ze heel knap gedaan. Tot aan het einde waren er voor mij toch nog wel een aantal vragen die beantwoord moesten worden.

Dit boek heeft mij weer helpen herinneren wat ik vroeger zo leuk vond aan het horror genre. Ik heb er geen slapeloze nachten van gehad, maar kan mij heel goed voorstellen dat als je dit boek leest al 15 of 16 jarige dat dit zeker wel een spannend verhaal is. Al met al was het een prettig boek om te lezen en ik geef het dan ook 3 en halve ster.

Meer recensies van Kimberly R