Heerlijke feelgood!
Wat een heerlijk boek! Ik heb voor mijn gevoel vrij laat kennis gemaakt met ‘de bakkerij aan het strand’-serie van Jenny Colgan. Zelf ben ik eerst begonnen in deel 2, want die kreeg ik eerst in bezit. Dit lijkt onhandig, maar het scheelt dat de attente Jenny ons aan het begin van deel 2 eerst een korte terugblik gunt op deel 1.
Maar nu dus het eerste deel.
We maken kennis met Polly Waterford, die net in een relatiecrisis zit met Chris. Na een faillissement en de onvermijdelijke breuk met Chris besluit zij een nieuw leven op te bouwen op het getijdeneiland Mount Polbearne, voor de kust van Cornwall. Ze huurt een goedkoop en krakkemikkig appartementje boven een verlaten bakkerij aan het strand. Gelukkig vindt ze er al snel haar draai en krijgt ze thuis gezelschap van papegaaiduiker Neil, die haar letterlijk komt aanwaaien. On top of that raakt ze gecharmeerd van maar liefst twee heren op het eiland. Ondertussen stort ze zich op haar grootste hobby: het bakken van overheerlijke gezonde broden. Haar versgebakken broodjes zijn een enorm succes bij de eilandbewoners én toeristen. Dit tot grote ergernis van de eigenaresse van de bakkerij, mevrouw Gillian Manse, die ook nog eens haar huurbaas is. Weet ze haar uiteindelijk mild(er) te stemmen? Blijft het bakken bij een hobby? En hoe loopt het af met de liefde? Wat volgt is een heerlijke feelgood!
Ik heb dit boek met heel veel plezier gelezen - ook al deed ik dit in de verkeerde volgorde - en de recepten achterin (kenmerkend voor de serie) zijn volgens mij het proberen waard!
Op naar deel 3.