Advertentie
    Wendy Hebban Team

Jens Vern is een pseudoniem van Sander Verheijnen (1974), oprichter van de immers populaire thrillersite Crimezone.nl en natuurlijk hier bekend op Hebban als hoofdredacteur van lezerscommunity Hebban.nl. In 2017 verscheen zijn zeer goed ontvangen autobiografische debuut ik kan er nét niet bij. Op 27 februari verscheen Vern zijn eerste thriller de macht van K., de cover sprak me direct aan, het donkere, de dubbele cover en geen titel of auteursnaam op de cover maakt het geheel heel mysterieus.

*Als Tim Turner afstudeert aan de universiteit, wordt hij al snel benaderd door Frank Keeler, de oprichter van The Keeler Company. Zijn vreugde is groot, want wie wil nu niet werken bij het grootste IT-bedrijf. Hij krijgt een appartement aangeboden in Washington DC, een riant loon, samen met zijn vriendin Amy kan niets hen tegenhouden en zien ze de toekomst zeer rooskleurig. Tim start niet onderaan de ladder maar krijgt al direct een bevoorrechte positie. Maar is alles wel wat het is, als Tim een mysterieuze man ontmoet die zich De Vriend noemt begint hij zich vragen te stellen.

Dit is een verhaal met heel wat tempo, geen diesel die moet opwarmen want vanaf het begin wordt je als lezer gesmeten in een mysterieuze wereld waar niet alles is wat het lijkt. Daarboven op een heel actueel thema want waar staan we met onze privacy wet en ons surfgedrag? Laag per laag kom je dichter bij de waarheid, dit maakt het verhaal zo boeiend. Doorheen het verhaal heeft de auteur kleine zaadjes geplant naar het verleden van elk hoofdpersonage en als lezer krijg je een beter beeld van de beslissingen die Tim maakt. Ik werd soms gek van Tim zijn naïviteit wel dan ben je geslaagd als auteur om dit gevoel te weeg te brengen bij je lezer. Als computerleek was het even aanpassen aan het technisch stuk, toch werd het voor mij niet saai of langdradig dus geen paniek als je tot deze groep hoort. Jens Vern kan zich echt toevoegen als nieuwe auteur in de thrillerwereld!

Reacties op: Geslaagd, de macht van de macht van K.!

103
De macht van K. - Jens Vern
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker