Advertentie
    Wendy Hebban Team

Anya Niewierra (1964) heeft drie passies reizen, schrijven en schilderen en won met deze literaire thriller de eerste Hebban thrillerprijs toch is ze niet aan haar proefstuk toe. Het bloemenmeisje is haar vierde uitgegeven boek. Een klimtocht door de Franse Pyreneeën inspireerde de auteur om dit verhaal te schrijven. Dat het bloemenmeisje een literaire thriller is daar kan je als lezer niet naast kijken, Literaire met een dikke vette hoofdletter!

*27 juni 1988: Een 14-jarig meisje wordt gevonden naast het lijk van haar moeder, een lijk dat al in staat van ontbinding is. Administratief bestaat dit kleine meisje niet, een jaar later krijgt ze de naam “Nina Fleurie”, het bloemenmeisje.
6 juli 2019: Nina opent weer een nieuwe vestiging van haar ketens natuurwinkels, ze heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van geneesmiddelen op basis van kruiden. Samen met Gigi kent ze op zakelijk niveau een groot succes. Toch achtervolgt haar de grote Leegte.
Als op de opening van haar nieuwe vestiging haar tweelingzus Théa opduikt, stort het verleden op haar in. Samen gaan ze op zoek in het verleden van hun moeder. Waarom wisten ze niet van het bestaan van elkaar? Welke geheimen drijven er op de oppervlakte en wie heeft haar moeder vermoord. Als Théa verdwijnt, bijt Nina zich vast in haar verleden, tegen de klok in start ze aan een zoektocht.

Wat een snelle start heeft dit verhaal, de eerste vijftig bladzijden geeft de auteur een beeld van het hoofdpersonage, verleden, hoe ze in het leven staat. De auteur is een meester in het beschrijven van de grootsheid der natuur, in geuren en kleuren (dit mag je echt letterlijk nemen) ga je mee op zoektocht in de ruwheid van de prachtige Pyreneeën. De auteur houdt zich niet enkel vast aan het opdrijven van de spanning, maar gaat hier nog een stap verder, toch probeer als lezer wel door de toevalligheden van het verhaal te kijken en je krijgt een perfect huwelijk tussen literatuur en het genre thriller. Geen angst van de vele personages die voorbij komen, want uiteindelijk valt de puzzel voor de ogen van de lezer in elkaar, het bijgevoegde overzicht (vooraan in het boek) van de personages heb ik zelf niet nodig gehad. Hebban thrillerprijs meer dan verdiend!

Reacties op: Het perfecte huwelijk tussen literatuur en thriller!

869
Het bloemenmeisje - Anya Niewierra
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners