Advertentie
    Wendy Hebban Team

De Ierse Jo Spain is een succesvolle auteur in Ierland, ze heeft vijf bestsellers geschreven in vier jaar waaronder de tv-serie ‘taken down’. De originele titel van “iets te verbergen” is “Dirty Little secrets” zelf noemt ze het een psychologische thriller waarin elk personage in staat is om te moorden, zelf de kinderen.

*In de exclusieve wijk Withered Vale wordt een lijk gevonden, drie maanden lag Olive Collins in haar stoel. Haar buren elk in hun eigen mooie perfecte huis, hun voorbeeldig gezin vallen uit de lucht. Dan zet rechercheur Frank en Emma hun tanden in het onderzoek, is alles wel wat het lijkt? Elke buur leeft met een geheim en zo heeft ieder wel een reden om Olive te vermoorden. En was Olive zelf wel zo onschuldig?

De proloog was voor mij even worstelen, veel personages en de start is één van opsommingen. Maar niet getreurd eens je verder leest, krijg je een gemoderniseerd Agatha Christie verhaal en houdt de auteur het simpel voor de lezer, duidelijke hoofdstukken en titels die verwijzen naar de personages. Het is beelden geschreven alsof het script van een toekomstige film al klaar ligt. Wat zeer uniek is aan dit boek is dat je ook korte hoofdstukken krijgt door de ogen van het slachtoffer. Geen enkel personage gaat de auteur uit de weg, verleden en heden wisselen zich af in deze kleine gemeenschap. De rechercheurs Frank en Emma worstelen zo met hun eigen zorgen, eenzaamheid en verdriet en dit is zeker een meerwaarde in het verhaal. De auteur zet de lezer ook telkens op het verkeerde been en daardoor kan je het boek echt niet wegleggen! De gezegde “beter een goede buur dan een verre vriend” gaat hier zeker niet op eens je achter de deuren kijkt van Withered Vale.

Reacties op: Beter een goede buur dan een verre vriend?

308
Iets te verbergen - Jo Spain
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners