Ontroerend en aangrijpend!
Ik mocht van Hebban dit prachtige boek ontvangen en recenseren. ‘Als ik je vergeet’ is een ontroerend en aangrijpend verhaal dat je nog lang bij zal blijven. Ik kon dan ook niet anders dan dit boek beoordelen met 5 sterren!
Advocate Wren is drager van het gen voor vroegtijdige alzheimer en heeft bovendien gezien hoe haar familie leed aan deze verschrikkelijke ziekte. Hoewel het goed met haar gaat en ze haar leven prima op orde heeft, heeft ze besloten dat ze geen diepe relaties aan wil gaan. Om zichzelf en de ander niet te kwetsen.
Aaron's leven is volledig op zijn kop gezet toen zijn vader slachtoffer werd van een medische fout. Noodgedwongen houdt Aaron het familiebedrijf draaiende en heeft hij zijn eigen leven (en baan) op een laag pitje gezet. Ondertussen vecht hij voor gerechtigheid voor zijn vader en steunt hij zijn zusje en moeder, terwijl hij probeert optimistisch te blijven.
Wren en Aaron ontmoeten elkaar in een kroeg, maar zien elkaar een paar maanden later als Wren de zaak van Aaron's vader op zich neemt. Algauw groeien ze meer en meer naar elkaar toe en begint Wren zich af te vragen of het beter is om liefde te verliezen dan om het nooit gekend te hebben...
Wat een geweldig verhaal is dit! Ondanks zware thema's als rouw, ziekte en verdriet vertelt dit boek ook gewoon een prachtig liefdesverhaal tussen twee personages die goed uitgewerkt worden en meteen sympathiek overkomen. De opbloeiende liefde tussen Wren en Aaron voelt zo puur, dat je compleet meegetrokken wordt in hun relatie. Het verhaal bevat veel diepgang doordat het serieuze onderwerpen bevat, die goed uitgewerkt worden vanuit zowel het perspectief van Aaron als Wren.
Wren worstelt met haar toekomst, waarbij ze bang is alles en iedereen te vergeten en hiermee te kwetsen, zoals ze momenteel zelf meemaakt met haar moeder. Aaron moet de beroerte van zijn vader een plekje geven, evenals de zorg voor het bedrijf en zijn familie dat hiermee gemoeid gaat. Beide personages hebben een andere kijk op het leven, wat ervoor zorgt dat ze elkaar soms niet begrijpen en moeten proberen nader tot elkaar te komen. Dit alles wordt realistisch beschreven en zo aangrijpend dat het soms zorgde voor tranen in mijn ogen.
Naast Aaron en Wren bevat het verhaal een aantal onvergetelijke bijpersonages, zoals de hondjes van Wren en het zusje van Aaron. Zij verrijken het verhaal en zorgen voor luchtige en humoristische momenten, waardoor het boek niet zwaar aan gaat voelen.
Het boek leest fijn weg door de toegankelijke, fijne en vlotte schrijfstijl. Er gebeurt veel in het verhaal, waardoor het geen moment saai is, maar desondanks voelt niets gehaast. De thema's in het verhaal zorgen voor veel diepgang en door de kwetsbaarheid van de hoofdpersonages ontstaat een intieme setting. Ik heb geregeld met een brok in mijn keel zitten lezen en heb een zakdoekje gepakt tijden het lezen van de epiloog.
Als kers op de taart speelt het verhaal zich deels af in een kerstboomgaard, waardoor het de perfecte vibes heeft om te lezen in de herfst of winter.
Zoek je een aangrijpend en ontroerend verhaal vol diepgang en romantiek dat je nog lang bijblijft? Pak dan zeker ‘Als ik je vergeet’ erbij :)