Wat een afsluiting van deze serie!

aninaleest 06 mei 2025
Ik kon niet wachten op deel 3 in de Westwell-serie: zeker niet na het schokkende einde van deel 2. Westwell: Warm & Koud maakt alle verwachtingen waar en is een uitstekend einde van deze intrigerende trilogie. Ik heb dit boek dan ook beoordeeld met 4,5 ster.

Let op! Onderstaande tekst bevat spoilers uit deel 1 en 2 van de Westwell-serie.

Ondanks alle tegenslagen en meningen uit hun omgeving kunnen Jess en Helena niet zonder elkaar en hebben ze besloten samen verder te gaan. Dat is alleen niet zonder gevolgen…Niet alleen de familie Coldwell en Weston zijn tegen de relatie van Helena en Jess, er lijken meer mensen hen geen kans te willen geven. Helena moet opnieuw op zoek naar antwoorden, die verweven lijken met de dood van Valerie en Adam. Zal het lukken om samen te komen of is de liefde tussen Helena en Jess echt gedoemd te mislukken?

Ook dit boek wordt verteld vanuit zowel het perspectief van Jess als Helena. Dit maakt dat je met beide personages meeleeft en hen goed leert kennen. Naast Jess en Helena zijn er veel andere personages in deze serie aanwezig, die allen een belangrijke rol binnen het verhaal spelen.
De onderlinge banden tussen de personages zijn ook zeker interessant en doen de lezer geregeld verrassen. Ik heb vooral Eli in mijn hart gesloten, het jongere broertje van Jess. Hij is niet alleen heel lief en belangrijk voor Jess, maar hij maakt ook een mooie persoonlijke groei door. Ik zou best nog een boek met hem in de hoofdrol willen lezen.

De verhaallijnen uit de voorgaande delen worden moeiteloos opgepakt, waarbij de nadruk ligt op het achterhalen van het verhaal achter de dood van Valerie en Adam. Er zit veel afwisseling in het verhaal, waarbij niet alleen het mysterie centraal staat, maar ook de opbouwende chemie en passie tussen Helena en Jess. Bovendien maken de personages ook persoonlijk een mooie groei door.
De spanning loopt gedurende het verhaal steeds verder op en komt tot een spectaculaire ontknoping in de laatste hoofdstukken. Ik had dit zo niet verwacht! Heerlijk als het einde van een verhaal zo weet te verrassen en daarbij ook voldoet aan wat je gehoopt had.

Verder staat New York centraal in deze serie: de stad die Jess haat en waarvan Helena houdt. Ik ben nog nooit in New York geweest, maar door de levendige beschrijvingen van de stad voelde het toch alsof ik de stad een beetje kende.

Hoewel de verhaallijnen zeker uniek zijn, doet deze serie me denken aan een mix van Gossip Girl, Pretty Little Liars, Romeo & Julia en Moordgids voor Lieve Meisjes. Een mooie mix van liefde, passie, spanning, mysterie en drama, heerlijk!

Ik wil verder niet teveel spoilers weggeven, dus kan ik alleen maar afsluiten met de zin: LEES DEZE SERIE! De verhaallijnen en personages uit deze boeken kruipen onder je huid en maken dat je niet kunt stoppen met lezen tot je weet hoe het eindigt. Een echte aanrader en zeker een serie die in mijn favorieten komt te staan!

Meer recensies van aninaleest