Advertentie

Bij een bezoek aan een museum in Londen raakt Deborah James in gesprek met een anglicaanse priester wanneer ze samen een tekening van Leonardo Da Vince bezichtigen. Ze heeft de man nooit eerder gezien maar maakt hem wel deelgenoot van een persoonlijk probleem, de aanleiding is zijn opmerking over het ontbreken van Jozef op de tekening. De titel van het boek verklaart dat dit een belangrijk gegeven is maar de betekenis blijft lang onduidelijk.

Wanneer Deborah en Simon een aantal maanden op vakantie zijn en een bezoek aan de betreffende priester willen brengen blijkt die om het leven gekomen te zijn door een ongelukkige voedselvergiftiging. Deborah en Simon denken dat er meer aan de hand is en wenden zich tot goede vriend inspecteur Thomas Lynley die zich bij hen voegt om deze delicate zaak uit te zoeken.

De prachtige, beeldende beschrijving van de omgeving en de typische Engelse sfeer maakt veel goed bij het uitblijven van de echte spanning die pas laat in het boek opgang komt. Er wordt teveel aandacht besteed aan de relationele problemen van zowel Deborah en Simon als Thomas en Helen, dit heeft geen toegevoegde waarde en maakt het verhaal langdradig.

Reacties op: De verdwenen Jozef

127
De verdwenen Jozef - Elizabeth George
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker