Hars hergewaardeerd tot 5 sterren

Gerrie van den Berg 25 augustus 2020
Hars van Ane Riel is geen boek als 13 uit een dozijn. Het is luguber, komisch en spannend.

Ik las het een maand geleden voor dat ik deze recensies schrijf. Ik heb net Dag en Nacht van Romy Hausmann gelezen. Door die twee boeken te vergelijken kwam ik tot de conclusie dat dit boek echt veel beter is. Dat ik het boek in mijn hoofd blijf zitten.

Beide boeken gaat over een familie die in afzondering leeft. En wordt het verhaal deels vertelt door een meisje. Dag en Nacht is dit een 13 jarige. Bij dit boek is het de 6 jarige Liv. De onschuld van het kind maakt het verhaal heel luguber en horrorachtig. Zij vertelt het verhaal echt door de ogen van een kind. Maar ook af en toe komisch. Hierdoor is de impact dat het boek op je heeft vele malen groter.

Het is echt een indrukwekkende psychologische thriller. De originele waardering is 4 sterren.
5 sterren is voor mij een boek waard als het boek niet alleen goed is, maar dat het boek dermate indruk heeft gemaakt dat ik het later nog steeds het verhaal herinnert. Dat ik het zo bijzonder vind, dat ik het andere mensen echt wil aanraden om het te lezen.
Ik lees ruim 20 boeken per maand. Sommige boeken weet ik na een tijdje niet echt het verhaal niet meer. Ja de hoofdlijnen.Maar 5 sterren boeken doen dat wel. Met dit boek heb ik dit ook. Dus hoort het de 5 sterren te krijgen.

Meer recensies van Gerrie van den Berg