Nieuwe vrienden
Recensie van:
Nieuwe vrienden
Auteur:
Louise Candlish begon haar schrijfcarrière met het schrijven van romantische boeken en familieromans, maar ze werd pas bekend bij het grote publiek toen ze overstapte naar psychologische thrillers. Nieuwe vrienden is een Sunday Times-bestseller.
Uitgever: Cargo
Wijze van lezen:
E book gewonnen bij Uitgeverij Cargo in ruil voor mijn recensie
Genre:
Het verhaal:
Wat kan het leven ineens op de kop komen te staan. Zo ook voor Jamie Buckby. Eerst loopt het voorspoedig: Jamie woont samen met Clare in een schitterend huis in Londen.
Jamie en Clare raken bevriend met een aantrekkelijk jong stel: Kit en Melia. Jamie reist iedere dag samen met Kit per boot naar het werk.
Dan komt Kit kort na de kerstdagen niet meer opdagen voor de bootreis. Als Jamie van boord wil gaan wordt hij tegengehouden door twee agenten. Kit is al dagen spoorloos en zijn vrouw Melia heeft hem als vermist opgegeven. De politie heeft het sterke vermoeden dat Jamie iets met de verdwijning te maken heeft.
Jamie is geschokt. Hij was de beste vriend van Kit. Melia kan dit bevestigen. Jamie is totaal onschuldig. Wie redt hem uit deze benarde positie?
Mijn leesbeleving:
Het verhaal wordt verteld door Jamie.
Dit maakte dat ik gelijk geïnteresseerd en nieuwsgierig was naar het hele verhaal. Wat is er met zijn vriend Kit gebeurd? Waarom verdenken de agenten hem?
Alle personages zijn zeer goed uitgewerkt en komen tot leven op papier. Voor Jamie koesterde ik gelijk veel genegenheid.
De spanning samenhangend met alle mysteries in dit verhaal worden goed opgebouwd en uitgewerkt.
De lezer wordt meegenomen in een achtbaan aan belevenissen en emoties.
Belevenissen die alledaags en bijna saai zijn. Tot vurige en gepassioneerde belevenissen. Van vertederend en dan weer naar gruwelijk. Meelijwekkend en mensonterend en geraffineerd en geslepen.
Ik las het verhaal met een glimlach maar ook vaak dat ik kookte van woede of bijna stikte in het verdriet dat me overspoelde.
De auteur bezit het vermogen om de spanning tot de laatste letter vast te houden. Ze kan toveren met woorden. Die je laten huiveren of juist verwarmen.
Diverse plottwists leidden naar een zinderende finale. Alle verhalen komen bijeen in een sublieme plot.
Ik heb genoten en reken Louise Candlish tot een van mijn vele lievelingsschrijvers.
Uitgeverij Cargo hartelijk dank dat ik dit e book mocht winnen.
Mijn mening:
Ik geef dit verhaal 5 sterren. Het verhaal is schitterend, subliem, geslepen en verrassend met een goede Intro, opbouw, spanningsboog die van sudderen tot explosief gaat en weer terug, beeldende duidelijke schrijfstijl, duidelijke en levendige beschrijving van de karakters en toewerkend naar een verrassend plot.