Dit boek heeft jaren op mijn radar gestaan en omdat hij nu werd gekozen voor FemiBooksClub had ik eindelijk een reden om hem op te pakken. Ik ontdekte al snel dat dit niet een boek was dat puur en alleen over feminisme ging. Toen ik dit geaccepteerd had kon ik dan ook meer genieten van het boek, want als je verwacht dat je een boek gaat lezen over feminisme en dat niet zo blijkt te zijn kan dit tegenvallen. Heads up daarom!
In Bad Feminist kaart Roxane Gay verschillende onderwerpen aan uit de overkoepelende term 'social studies'. Er wordt gekeken naar racisme, discriminatie, seksisme, geweld en feminisme. Roxane maakt in veel van haar verhalen gebruik van referenties naar popcultuur. Sommige dingen kende ik, maar de meeste dingen niet en dit werkte soms frustrerend. Het was namelijk wel degelijk van belang om de referenties te begrijpen, anders leek het in mijn ogen zijn punt soms voorbij te gaan. Er zaten dan ook essays bij waarvan ik minder genoot, maar er waren ook een aantal die mij erg aanspraken. Dit waren onder andere: 'What We Hunger For' en 'A Tale of Three Coming Out Stories'.
Al was het niet waar ik op had gehoopt, heb ik toch kunnen genieten van dit boek. Een goede introductie aan een schrijfster waarvan ik zeker nog meer zou lezen. Ze heeft het slim aangepakt door in een van haar essays haar eigen boek als referentie te gebruiken. Dit boek sprak mij erg aan. Misschien de volgende van Gay voor mij!