Ondanks mijn twijfel over de omslag ben ik blij dat ik dit boek gelezen heb.

Laura 30 november 2025
Het geheim van de tradwife van Liane Child schetst een ogenschijnlijk perfect bestaan. Madison March leeft het soort leven dat je kent van de rustgevende TikTok-filmpjes: vers brood uit eigen keuken, een moestuin die altijd iets oplevert en kinderen die vrij rondrennen tussen de velden. De boerderij in Montana vormt het decor van een droom, alleen blijkt die droom vooral een zorgvuldig opgesteld decor te zijn. Achter elke goedgevulde fruitschaal en elke glimlach zit iets dat wringt en al vrij vroeg voel je dat deze façade niet lang kan blijven staan.

Vanaf de eerste hoofdstukken roept het boek dezelfde spanning op als bij The Housemaid. Dat sluimerende gevoel dat er iets mis is, maar dat je nog niet precies weet waar je naar kijkt.
Tegelijk had ik dit boek zelf nooit opgepakt op basis van de omslag; die sprak me totaal niet aan en voelt een beetje richtingloos. Toch merkte ik al snel dat ik in het verhaal werd meegezogen, vooral omdat het zo actueel aansluit bij het opkomende tradwife-fenomeen op TikTok. Het voelt herkenbaar, bijna alsof je een extreme versie van die perfecte filmpjes binnenstapt.

Het duurde lang voordat alle lijntjes duidelijk werden. Ik heb me regelmatig afgevraagd hoe de puzzelstukjes uiteindelijk zouden passen. Dat ervaar ik als positief. Je wilt niet meteen weten hoe een thriller in elkaar steekt. De ontknoping brengt alles op een manier samen die verrassend bevredigend is.

Ondanks mijn twijfel over de omslag ben ik blij dat ik dit boek gelezen heb. Liane Child weet spanning en toegankelijkheid goed te combineren. Ik zou zeker nog eens een thriller van haar oppakken, want dit verhaal bewijst dat je soms beter voorbij de buitenkant kunt kijken en je kunt laten verrassen door wat eronder zit.

Meer recensies van Laura

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.