Een Noorse winternacht - een ogenschijnlijk perfect leven?
Dit boek gaat over Bo en Zac, twee instagrammers met een account #wanderlusters, wat 9 miljoen volgers heeft. Samen met hun vaste fotograaf Lenny reizen zij de hele wereld over, op zoek naar plekken waar mensen alleen maar van kunnen dromen, om daar de perfecte foto te kunnen nemen voor hun perfecte instagram post.
Ze zijn net terug van een tropisch eiland wanneer zij besluiten om de kerst door te brengen in Noorwegen, in een berghut zonder stromend water en verwarming, om zo echt de authentieke Noorse sfeer neer te kunnen zetten in hun foto's. Een bekend skimerk zal hun skikleding promoten, in ruil voor perfecte foto's.
Aangekomen in Noorwegen wacht hun gids Anders hen op, tenminste...als Lenny dat wel allemaal goed geregeld heeft. Want wanneer Anders hen begroet, is hij nogal stug en lijkt hij totaal niet te zitten wachten op hun komst. Het blijkt dat ze contact gehad hebben met zijn oma, Signy en die heeft hun reservering voor de berghut in ontvangst genomen. Normaal gesproken nemen zij in deze periode van het jaar geen gasten meer aan, simpelweg omdat het toeristenseizoen gesloten is en er niet heel veel te doen is. Maar Zac, Lenny en Bo laten zich hierdoor niet tegenhouden en halen Anders over om hen de meest mooie plekjes (die veelal ontoegankelijk en gevaarlijk zijn) te laten zien voor die ene perfecte foto. Ze kunnen hiermee niet voorzien wat zij in gang hebben gezet met het inhuren van Anders...
Anders' oma Signy woont heel afgelegen en is oud. Het verhaal neemt dan ook een wending naar haar vroege jeugd, waar je de geschiedenis leert kennen van Signy en de omgeving waar de influencers nu verblijven. Ik vond dit zelf niet heel veel toevoegen aan het verhaal. Ook komt het verleden van Bo en haar stalker nog even aan bod, en een mooie vrouw van de sponsoring zet de zaken ook nog even op de kop. Ik vond de setting van het verhaal wel erg mooi. Je waant je echt even in een Noors winterlandschap.
Al deze details zijn erg mooi omschreven, maar het neemt de vaart wel weg uit het verhaal. Ik heb soms wat stukjes overgeslagen omdat er simpelweg niet veel gebeurt en het wat saai en voorspelbaar werd. Het was een leuk boek om tijdens de kerstvakantie te lezen, tussen alle drukke dagen door en ik zou het eigenlijk 2,5 ster willen geven, maar omdat dat niet gaat krijgt het daarom van mij 3 sterren.