Vergeef me
Wat een psychologische mindfuck..dat dacht ik toen ik dit boek uit had.
Dit derde en laatste deel van de Sam Porter trilogie gaat over kinderhandel en de connectie tussen de opvang van pleegkinderen en het misbruiken van deze kinderen.
Wanneer er, verspreid over het land, 4 lichamen gevonden worden, met daarbij de woorden “Vergeef me, vader” zijn de FBI en de politie ervan overtuigd dat Anson Bishop achter deze gruwelijke moorden zit. De lichamen zijn namelijk zorgvuldig gepositioneerd en in zout gelegd. Maar wanneer Anson Bishop zich overgeeft aan de politie en een schokkende bekentenis aflegt, wordt al snel duidelijk dat hij dit nooit alleen gedaan kan hebben. De bekentenis van Anson Bishop en de woorden die bij alle vier de lichamen gevonden zijn roepen lang verborgen herinneringen op bij rechercheur Sam Porter. Herinneringen aan een leven dat hij diep begraven heeft. Zijn leven en dat van zijn collega’s komt compleet op zijn kop te staan door de schokkende bekentenis van Anson Bishop. Want terwijl Anson vastzit, worden er nog meer slachtoffers gevonden. En als Anson dit niet gedaan kan hebben, wie is dan de moordenaar? Wie kun je nog vertrouwen?
Er volgt een psycologisch kat- en muisspel om de dader te vinden. Als lezer vlieg je door de hoofdstukken, die vanuit verschillende personages geschreven zijn. Ook komt er af en toe een stukje uit het dagboek van Anson Bishop voor, net als in het vorige deel. Als lezer kom je erachter hoe de jeugd van Anson eruit heeft gezien en hoe een seriemoordenaar geboren heeft kunnen worden...
Het verhaal wordt naar een gigantisch, onvoorstelbaar plot toegewerkt, eentje die je echt compleet niet aan ziet komen! Ik had sommige dingen wel verwacht, maar net als je denkt dat je weet hoe het afloopt, verrassen de laatste paar hoofdstukken je compleet en word je compleet overdonderd achtergelaten.
Wat een mindfuck en wat een boek!! Een van de beste thrillers die ik gelezen heb. Hij krijgt van mij dan ook zeker de vijf sterren en ik kan alleen maar iedereen die van dit genre houdt aanraden om deze trilogie heel snel te gaan lezen!