Advertentie

Het boek gaat over Carol Brodie. Ze is schrijfster, maar het inmiddels alweer vijf jaar geleden dat ze een bestseller geschreven heeft en ze kampt met een "writersblock". Maar dat is niet haar enige probleem...Ze is alcoholist en ze rookt teveel. Wanneer haar vriend op zakenreis is, besluit ze dat het genoeg geweest is en ontvlucht met een koffer vol spullen haar appartement in Londen om naar het zuiden van Frankrijk te vluchten. Daar huurt ze een vakantiehuis voor acht weken. Ze hoopt dat ze in deze acht weken haar tweede boek zal kunnen gaan schrijven. Maar al gauw raakt ze geobsedeerd door haar overbuurvrouw, die in een ander vakantiehuis verblijft en regelmatig naakt gaat zwemmen in het gemeenschappelijke zwembad. Op een dag ziet ze hoe haar overbuurvrouw ruzie maakt met een onbekende man en wordt dan ooggetuige van een moord...

Het verhaal op de achterkant van het boek klonk goed, maar het verhaal komt erg traag op gang en het de schrijfstijl is erg simpel. Het verhaal is geschreven vanuit Carol, maar wisselt ook af met flashbacks naar vroeger, toen zij bij haar therapeut sessies had en geeft de lezer zo wat meer informatie over het verleden van Carol en haar aandoening(en).
Haar obsessie gaat zo ver en is zo ongeloofwaardig dat ik soms hele stukken in het boek overgeslagen heb. Ook omdat sommige stukken zo ongelooflijk uitgebreid beschreven werden en daardoor ook saai..
Dit boek is het niet voor mij, helaas. Vandaar mijn twee sterren.

Reacties op: Ik zie je - veel te vergezocht allemaal

52
Ik zie je - Michael Berg
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99
E-book prijsvergelijker