Advertentie

Deze historische roman neemt je mee naar de Gouden Eeuw in Amsterdam. Het is het debuut van Claudia Tijms en mij heeft ze meegenomen vanaf de eerste pagina. We krijgen het verhaal mee van Lily Theodora de Witt die met haar 16 lentes uitgehuwelijkt wordt aan de beste vriend van haar vader. Deze vele oudere notaris zou volgens haar ouders de ideale partij zijn voor haar. Zoals het die tijden beaamt aanvaard Lily als goede dochter dit huwelijk. Vanaf de dag van de verloving krijgt Lily het gezelschap van Aleida haar gouvernante die niet echt in de smaak valt van de moeder van Lily. Aleida volgt Lily op de voet en moet er dus voor zorgen dat Lily aan andere mannelijke verleidingen zal weerstaan. Doorheen het verhaal ontstaat er een zeer oprechte en goede band tussen de twee dames.
Van haar toekomstige echtgenoot krijgt Lily de toestemming om mee met haar vader op reis te gaan naar Londen waar ze de familie Price leert kennen. Hun dochter Mary Shelly Price wordt al snel de beste vriendin van Lily en samen beleven ze wel wat doorheen de jaren. Lily is niet echt opgezet met haar toekomstige echtgenoot maar handelt naar goed vermogen zoals het moet en om haar familie niet in diskrediet te brengen. Nog voor Lily 18 jaar is vindt het huwelijk plaats met de heer Hendrikse. Al van bij de start heeft Lily het gevoel dat er een groot geheim schuilgaat tussen de verschillende volwassenen in haar leven. En wie is die jongeman die af en toe haar pad kruist. Samen met haar man en haar vader die handelskoopman is gaat ze nu op reis naar Parijs. Hier breekt op het moment van hun aanwezigheid de pest uit. Wanneer haar echtgenoot hieraan ten onder gaat moet zij als weduwe terugkeren naar Amsterdam. Samen met dit overlijden ontdekt Lily een groot en duister geheim waarvan ze kost wat kost de details van wilt weten.
Claudia Tijms had mij van de eerste pagina mee met het verhaal van Lily. Het boek telt 321 pagina’s maar naar mijn gevoel mocht deze zeker een honderdtal meer zijn. Soms ging het in het verhaal ineens heel snel waardoor je wat het gevoel hebt dat je zaken mist. Hoe beleefd zo een zestienjarige dit alles. Ik kon mij vrij goed inleven in Lily’s leven maar soms dacht ik wow wat een sterke dame is dit om dan te concluderen dat ze nog geen 20 jaar is. Ik had graag nog wat meer diepgang gezien in het karakter van Lily en in de gesprekken die ze voert met de personen rondom haar. Het maken haar tot wie ze uiteindelijk is op het einde van het boek. Ik hoop echt dat dit het eerste boek is naar meer verhalen rond Lily. Ik wil echt weten hoe het nu verder met haar gaat en met de erfenis die ze heeft mee gekregen, één letterlijk van haar echtgenoot maar ook met de erfenis die ze meeneemt na het geheim.

Reacties op: Te kort, ik wil meer.

9
De laatste reis - Claudia Tijms
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners