verrassend
Voor de faceboekgroep “Boeken toer, lezen en recenseren van boeken van onbekende schrijvers” mocht ik het boek “Cappuccino in het Midden-Oosten. Reis door Iran, Oman and Dubai” lezen. Ik moet toegeven dit was ver uit mijn comfortzone. Maar als ik iets geleerd heb de voorbije maanden is het wel om deze zone te durven verlaten. En hoe blij ben ik met die stap.
Het Midden-Oosten ligt zo ver van mijn bed en ken ik alleen van het slechte nieuws via de verschillende media-kanalen. Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om ook maar langs daar op vakantie te gaan. Moet ik wel zeggen, ik ben diegene die op vakantie gaat voor rust. Zon, zee, strand, lekker eten, comfort en wat cultuur en ik ben tevreden. Met een klein hartje begon ik aan dit boek. MAAAAARRRRRR dan had ik niet gerekend op Anika Redhed, de schrijfster van dit boek. Het zijn de avonturen van haar en haar echtgenoot dat ze neerpent. Van start tot einde. En vanaf de brainstorming thuis tot de terugkeer in Nederland heeft ze je mee. Het boek leest als een prachtig reisavontuur in romanstijl. Ze brengt je naar plekken in het Midden-Oosten en ze beschrijft alles zo wonderbaarlijk dat je het gevoel krijgt er zelf ook te staan. Ik had nog nooit gehoord over free friendly talks in Iran is dit de normaalste zaak van de wereld. Als je de media ziet denk je aan oorlog en heel veel geweld, na cappuccino denk ik vooral aan nutellacheesecake die ik ook wel is zou willen proeven. Wil ik er nu zelf op vakantie gaan? Nee waarschijnlijk niet maar ik ben dan ook niet zo avontuurlijk aangelegd. Maar ik onthoud echt wel de vriendelijkheid die Anika is bijgebleven. Dan komen we in Dubai terecht, het land van glitter en glamour zo als ik het lees in boeken en zie in films en dergelijke. Maar nu ook het land van de naar olie smakende koffie.
Het verhaal gaat mij bij blijven en ik wil meer lezen over hun avonturen. Want stil zitten zit er voor deze twee avonturiers niet in, ook niet als ze ziek zijn. Ik ben dan ook enorm dankbaar dat ik deze kans gekregen heb om dit boek te mogen lezen en zo nieuwe werelden te openen.