Advertentie

ngrid heeft zich jarenlang geschikt in de rol van huisvrouw terwijl haar man carrière kon maken. Dan komt ze er achter dat Tommy haar bedriegt. Victoria woont sinds drie jaar in Zweden, is van oorsprong Russische en als postorderbruid geëmigreerd. Ze is een loner en heeft een hartstochtelijk hekel aan haar nieuwe thuisland en alles dat daarmee te maken heeft. Inclusief haar niet zo ideale man.

Birgitta is een betrokken lerares maar thuis loopt het allesbehalve goed. Victoria Brunberg, Brigitte Nilsson en Ingrid Steen lijken zo op het oog niets met elkaar gemeen te hebben maar schijn bedriegt. Ze willen alle drie niets liever dan uit de huidige situatie ontsnappen, maar hoe? Wanneer de vrouwen elkaar online ontmoeten, ontstaat er een oplossing voor al hun problemen.

Camilla Läckberg heeft met dit boek een verhaal geschreven dat gelinkt is aan het thema in haar vorige thriller Gouden kooi. Vrouwen die de macht terugpakken, vrouwen die in een uitzichtloze situatie zitten en daarin het uiterste aangrijpen om daar verandering in te brengen. Zo ook in dit verhaal. De drie hoofdpersonages hebben ieder hun eigen verhaal en hun verdriet. Ze hebben te maken met overspel, bedrog, mishandeling en verwaarlozing. Gelukkig zijn ze zich bewust van het feit dat dit niet langer zo kan, maar hóe los je dat op? Weglopen en alles achterlaten is eindigen met lege handen, dat willen ze niet.

Het verhaal is met 157 pagina’s geen diepzinnig relaas geworden maar het is wel leuk om te lezen. Het laat zien dat Läckberg in staat is om buiten sterke thrillers zoals haar Fjällbacka-serie ook een meer luchtig maar tóch fascinerend verhaal te schrijven. Je hebt het boekje zo uit, het leest vlot, is prettig geschreven en de vrouwelijke hoofdpersonages winnen snel aan sympathie. Liefhebbers van Läckberg zullen dit verhaal wel kunnen waarderen maar het komt kwalitatief niet in de buurt van haar andere boeken. Dat kan natuurlijk ook niet omdat een kort verhaal vele malen moeilijker is om te schrijven en niet de ruimte heeft zichzelf te profileren zoals een boek met een dubbel aantal pagina’s.

De dilemma’s waarmee de vrouwen kampen zijn actueel en van deze tijd. Omdat er een belangrijke rol is weggelegd voor social media en internet zullen een aantal zaken voor herkenning zorgen. Denk bijvoorbeeld aan #metoo. Maar vergis je niet, wraak is zoet! En vrouwen zijn sterker dan ze lijken. Misdaad met een leuke twist, 3 sterren voor Vrouwen zonder genade.

Reacties op: Een leuke twist

235
Vrouwen zonder genade - Camilla Läckberg
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker