Advertentie

Kass Morgan & Danielle Paige schreven samen De Raven. Dit is hun eerste samenwerking. Kass Morgan is onder andere bekend van de succesvolle serie ‘The 100’.

Kappa Rho Nu, een extreem exclusieve studentensociëteit aan de universiteit van Westerly. Binnen deze sociëteit heeft leden eigenlijk allen heksen zijn. Ze heten de Raven. Vivi en Scarlett sluiten zich aan bij deze sociëteit en komen in een wereld terecht… Vivi was nog niet bekend met het heksenbestaan en ze wist al helemaal niet dat zij er één was. Met Khappa Rho Nu gaat ze op zoek naar zichzelf en wilt ze haar verleden achter zich laten. Scarlett weet wel dat ze een heks is. Ze probeert in de voetsporen te treden van haar moeder die voorheen de voorzitster was van Kappa Rho Nu. Vivi en Scarlett kunnen het niet meteen met elkaar vinden maar door problemen uit het verleden leren beide elkaar beter kennen en leren ze op elkaar te rekenen.

De 2 hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt. Beide zijn erg verschillend van elkaar maar vormen uiteindelijk toch een mooie aanvulling voor elkaar. Beide hebben inwendige struggles; moeilijkheden/onzekerheden die elke tiener kent (liefde, vriendschap,…) maar ook bijzondere zoals de omgang met magie en de onderlinge rivaliteit tussen de meisjes. Ze groeien doorheen het verhaal op persoonlijk vlak.

In het begin is het even inkomen in het verhaal. De personages en de context zijn nog wat vreemd maar hier komt wel snel verandering in. Het verhaal is erg levendig beschreven waardoor je in het verhaal wordt gezogen. Voor je het weet ben je weer 3 hoofdstukken verder. Het weet te verrassen en is niet te voorspelbaar. Als kers op de taart krijg je nog een spannend einde dat naar meer doet smaken. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het 2e boek van deze serie.

Een boeiend fantasy young adult-verhaal met heksen in de hoofdrol.

Reacties op: Raven

17
De Raven - Kass Morgan Danielle Paige
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners