Advertentie

Jude is 7 jaar wanneer ze meemaakt dat haar beide ouders door Madoc worden vermoord in hun huis. Madoc neemt vervolgens haar en haar zussen mee naar Elfhame, een wereld vol faeries, fay, kobolden, vossigen, ... . Jude leeft er als "gewone" mens en dient op te boksen tegen tegen de andere speciale wezens. Jude en haar zussen worden opgevoed door Madoc, de generaal van de opperkoning. Hierdoor hebben ze het privilege om zich tussen adellijke kringen te begeven. Jude wilt graag aan een wedstrijd meedoen waarbij ze de mogelijkheid heeft om ridder te worden voor de opperkoning. Ze dient het hierbij op te nemen tegen de arrogante en wrede prins Cardan. Er wordt uiteindelijk Jude een prachtig voorstel gedaan waarbij ze tot het Schemerhof kan behoren, de spionnengroepering van prins Dain. Hierdoor krijgt Jude meer macht in handen.

Jude is een sterk personage die lekker koppig is en van zich af weet te bijten. Ze staat op zichzelf en laat zich niet ombuigen. Het verhaal zit vol intriges. Hierdoor is het verhaal helemaal niet voorspelbaar. Jude heeft vele strategieën in haar hoofd. Als lezer is het soms moeilijk deze te volgen aangezien het nogal mysterieus wordt gehouden.
Van de romance had ik wat hogere verwachtingen. Deze werd niet echt opgebouwd in het boek en blijft ook nog een mysterie aan het einde. Hierdoor krijg je natuurlijk wel een rede om het tweede boek ook te lezen.
Het boek heeft aan elk hoofdstuk een mooie tekening. In de kaft zelf zijn er nog mooie afbeeldingen van Jude en Cardan. Het boek ziet er prachtig uit vanwege de kaft en de gouden bladrand. De schrijfstijl is aangenaam. Je wordt in het boek meegesleept en hebt geen zin om het weg te leggen. Steeds is er wel een stukje waarbij je toch nog even verder wilt lezen om te weten hoe het afloopt. In het begin was het even zoeken wat elk wezen net zo specifiek maakt maar na een tijdje merk je dat dit niet de essentie van het verhaal is en dat je dit dan ook kan loslaten.

Een spannend fantasy-verhaal vol intriges!

Reacties op: Een spannend fantasy-verhaal vol intriges!

124
De wrede prins - Holly Black
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners