Cold case

Shel Wildvang 06 juni 2025
Marja West is een Nederlandse schrijfster, geboren in Bakkum. Ze heeft een veelzijdige carrière opgebouwd met zowel literaire thrillers als luisterseries. Haar werk typeert zich door een mix van spanning en diepgaand onderzoek, waarbij ze zich niet schuwt om complexe en mysterieuze zaken te ontrafelen.

‘Het meisje dat spoorloos verdween’ duikt in de mysterieuze verdwijning van Willeke Dost, een cold case die al meer dan dertig jaar onopgelost blijft. West neemt je mee in haar zoektocht naar antwoorden, waarbij ze dossiers doorspit, getuigen spreekt en zelfs fysieke zoekacties onderneemt. De vraag blijft: wat gebeurde er in die ijskoude nacht in januari 1992? Is Willeke vrijwillig vertrokken, of ligt er een duistere waarheid verborgen achter haar verdwijning?
Ik kende de cold case van Willeke Dost nog niet totdat ik dit boek zag verschijnen. Na het lezen ben ik verstomd van deze gebeurtenis. Hoe kan een meisje zomaar ineens verdwijnen? Ik ben blij dat deze case op deze manier terug wat aandacht krijgt.

West heeft een meeslepende en gedetailleerde schrijfstijl, waardoor je als lezer volledig wordt ondergedompeld in het onderzoek. De manier waarop ze feiten en persoonlijke observaties verweeft, maakt het boek toegankelijk en intrigerend. Soms voelt het bijna als een thriller, met onverwachte wendingen en onthullingen. De vele betrokkenen en getuigen zorgen voor een dynamisch geheel.

Hoewel het boek een fascinerende inkijk biedt in de zaak, zijn er momenten waarop de hoeveelheid informatie overweldigend kan zijn. De vele namen en details maken het soms lastig om het overzicht te behouden. Daarnaast blijven sommige vragen onbeantwoord, wat enerzijds de realiteit van een cold case weerspiegelt, maar anderzijds ook een gevoel van frustratie kan oproepen bij de lezer.

Een aanrader voor liefhebbers van true crime en mysterieuze verdwijningen!

Meer recensies van Shel Wildvang