Ideale scenario voor een romantische komedie.

Shel Wildvang Shel Wildvang
2 mrt 2020

Sam en zijn zoontje Teddy verhuizen naar Christmas Street. Daar ontmoeten ze Jack. Hij is de straathond. Jack heeft niet één baasje maar de hele straat. Op het moment dat Sam en Teddy verhuizen is de hele straat nogal op zichzelf. De liefde voor Jack zorgt ervoor dat er meer verbinding komt tussen hen allen.

In het boek komen verschillende diverse personages aan bod. Hoofdpersonages Sam en Teddy proberen een nieuwe start te maken in Engeland nadat Teddy’s moeder is overleden. Samen proberen ze nieuwe vrienden te maken. Bill is een oude man die geen familie meer rond zich heeft. Hij is wat een grompot. Een ruwe bolster met een blanke pit. I love him! Max en Arthur zijn een homoseksueel koppel die graag een kindje willen adopteren. Daarnaast zijn er nog multiculturele gezinnen en de blogster Pen aan bod. Elke buur heeft zo zijn eigen kopzorgen en problemen. Elk zijn ze zo verschillend. Hetgeen hen samenbrengt is Jack. En dan is daar de roodharige wortelvrouw..

Het boek is een echt feelgood-verhaal met de kerstsfeer als achtergrond (einde). Door de hoeveelheid aan personages zijn deze echter eerder oppervlakkig beschreven. De romance die er speelt laat even op zich wachten en loopt vlot en eerder vluchtig. Hier wordt in het boek niet erg veel aandacht aan besteed waardoor ik hierin wel de specifieke gevoelens wat mis. Ik moet ook wel zeggen dat Teddy wel erg intelligente uitspraken doet voor een jongen van 8 jaar (bedenking).

Pembroke heeft een vlotte pen waarmee ze leuke conversaties vormt die lekker bijdehand zijn met momenten en je doen glimlachen. Ze weet alle doelgroepen te benaderen met dit boek. Het plot van dit boek was niet spectaculair maar daarom ook wel onverwachts. Bij dit soort verhalen verwacht je meteen een dramatisch einde. Ook leuk dat het allerlaatste stukje van Jack zelf komt.

Jack de straathond is een origineel en humoristisch verhaal voor dierenliefhebbers. Erg leuk om te lezen hoe met kleine gebeurtenissen vreemde buren toch een familiale band opbouwen. Dit boek is het ideale scenario voor een romantische komedie.

Dank aan A.W. Bruna voor dit recensie-exemplaar!

Meer recensies van Shel Wildvang