Familiedynamieken
Rosie Walsh is naast auteur ook documentairemaker. Ze heeft de hele wereld gezien door haar reizen maar daarnaast heeft ze ook op veel verschillende plekken gewoond. Je kent haar misschien al van haar roman Zeven perfecte dagen.
Emma was er van overtuigd om niet meer verliefd te worden. Wanneer ze Leo ontmoet is de liefde niet tegen te houden. Al snel verloven ze zich en na 7 jaar wordt hun liefde bezegeld door een prachtige dochter, Ruby. Reddingshond, John Keats, maakt uiteindelijk het gezin compleet. Het geluk lijkt hun toe te lachen.
Leo werd als kind geadopteerd waardoor hij het steeds moeilijk had om zich ergens thuis te voelen. Maar bij Emma voelt het goed. Tot hij begint te merken dat bepaalde dingen niet lijken te kloppen. Is Emma wel wie ze beweerd te zijn? Haar oude leven komt naar de oppervlakte waardoor er druk komt te staan op de relatie en de toekomst.
Dit verhaal is zowel een liefdesverhaal als een thriller. Er heerst veel mysterie, onzekerheid en twijfels. Het wordt vertelt vanuit Emma en Leo’s perspectief. Hierdoor komt er meer duidelijkheid tussen heden en verleden. Waarom verzwijgen we dingen voor de mensen waar we van houden? En waarom durft iemand geen volledig vertrouwen te schenken. Dynamieken die een langere geschiedenis hebben en die mooi vorm krijgen in dit verhaal. Het biedt extra diepgang.
De personages zijn krachtig weergegeven. Ik merkte dat ik erg meevoelde met Leo. Ik voelde zijn achterdocht, teleurstelling en verwondering bij de ontdekkingen die hij deed. Walsh heeft een aangename schrijfstijl die vlot leest en op de juiste momenten spanning weet te verhogen. Dit geeft extra drive om toch weer verder te lezen!
Een spannend en dramatisch verhaal over familiedynamieken en het verleden dat toch zijn weg naar de toekomst weet te vinden.