Advertentie
    Wendy Hebban Team

CJ Tudor is een Britse auteur die in 2018 de hype “de krijtman” op de leesmarkt bracht. Nu twee boeken later werkt Tudor full time als auteur, zelf zegt ze dat het schrijven er niet makkelijker op wordt, met elk volgend boek wordt het moeilijker.
Op de cover prijkt in het groot “de Britse Stephen King” en dat kan ik enkel maar beamen, een vrouwelijke Stephen King met een fantastische vlotte pen!

*2016 Gabe staat in de file op de M1, hij had nog zo beloofd aan zijn echtgenote Jenny om op tijd thuis te zijn. Op tijd thuis om zijn vijfjarige dochter Izzy in bed te leggen en meer tijd te besteden met zijn gezin. In gedachten verzonken ziet hij in een stokoude Ford een gezichtje van een meisje verschijnen. Haar lippen vormen maar één woord: ‘Papa’.

2019 Magere Gabe rijdt al drie jaar rond in zijn busje op zoek naar zijn dochter, hoop drijft hem voort. Al wordt hij niet geloofd hij zal niet opgeven, op een avond krijgt hij een sms. Een sms dat zijn zoektocht een wending geeft.

2019 Fran en haar 8-jarige dochtertje zijn op de vlucht, hun doel is zo ver mogelijk van hun vorige adres weg te rijden. Want Fran draagt een geheim mee, een geheim dat recht in hun gezicht kan ontploffen. Een geheim dat hen zeer hard kan treffen, hun leven is in gevaar.

De auteur heeft met dit verhaal, een verhaal geschreven met veel verschillende kanten. Mysterie en het paranormale wisselen elkaar af en de wisselende perspectieven maken dat het boek gedurende heel het verhaal overeind blijft. Buiten de afwisseling, heeft de pen van de auteur verdriet en schuld mooi verwoord en dit met vergelijkingen naar bekende filmfragmenten, fragmenten die voor alle lezers zeer herkenbaar gaan zijn. Psychologisch speelt de auteur echt wel een spel met de hersens van de lezer, vertrouwen en wantrouwen naar de personages maken het voor de liefhebbers van thrillers een lust om deze thriller te lezen. Zoals de auteur in de krijtman een puzzel heeft neergelegd doet ze dit wederom in de anderen, de auteur heeft echt wel haar stempel gezet in de thriller wereld!

Reacties op: CJ Tudor zet haar stempel!

166
De anderen - C.J. Tudor
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners