Advertentie
    Wendy Hebban Team

Diney Costeloe is opgegroeid tussen boeken, haar vader was een uitgever te Londen. Aangemoedigd door haar vader schreef Diney constant gedichten en verhalen. Haar eerder gepubliceerd werk waren romans deze geschreven onder de naam Diney Delancey. Onder de naam Diney Costeloe heeft ze de echte successen geschreven zoals deze grote internationale doorbraak.

*Belcaster 1948: Weduwe Mavis is vier maanden zwanger van de gewelddadige Jimmy, haar dochters Rita en Rosie haten Jimmy. Vooral de 9-jarige Rita die zich als een moeder over de 5-jarige Rosie ontfermt, proberen Jimmy te ontlopen. Voor Mavis zit er niets anders op dan te trouwen met hem, een bastaardkind op de wereld zetten, dat kan Mavis niet. Jimmy stemt ermee in maar op één voorwaarde ze moet haar meisjes afstaan. In paniek tekent Mavis de adoptiepapieren zonder dat ze beseft dat ze de meisjes afstaat en afziet van haar ouderlijke rechten. Met deze handtekening tekent Mavis het begin van een nachtmerrie voor Rita en Rosie.

*Met een simpele schrijfwijze en een eenvoudige zinstructuur heeft Diney hier een ontroerend boek neergeschreven. Je moet als lezer wel door de toevalligheden van het verhaal kunnen kijken, als je dat kunt volgt er een verhaal dat je niet koud laat. De één gebeurtenis volgt na de andere, een boek met een enorme vaart, dit boek valt zeker onder de categorie “een verhaal dat leest als een trein”. Wat een intelligente zet was van Diney is dat je als lezer eerst de gebeurtenis krijgt en dat de auteur dan een sprong maakt in het verleden door deze wijze blijf je geboeid lezen, zonder dat het verhaal je verveelt. Met een krop in de keel sloeg ik het boek toe, de toevalligheden van het verhaal opzij gelegd!

Reacties op: Een verhaal dat je niet koud laat!

737
De verloren kinderen - Diney Costeloe
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners