Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Dave Boomkens

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Dave Boomkens, auteur.

Dave Boomkens (1990) is een Nederlandse schrijver en journalist woonachtig te Rotterdam. In het voorjaar van 2015 verscheen Het Grote Songfestivalboek, een ruim 300 pagina's tellend boek, waarin hij de lezer een onthullende blik achter de coulissen van het Eurovisie Songfestival biedt. Zijn tweede boek verscheen in het najaar van 2017 bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Dit betreft een biografie over het leven van zangeres Liesbeth List. Voor de biografie sprak hij onder meer met Cees Nooteboom, Boudewijn de Groot, Typhoon, Erwin Olaf en Wim Kok. Zijn passie voor schrijven kwam tot wasdom toen hij in 2014 meedeed aan Write Now!, een schrijfwedstrijd voor jongeren tussen de 15 en 24 jaar oud die gehouden wordt in het Nederlandse taalgebied. Met het verhaal Vélodrome d'Hiver eindigde hij tweede in de Rotterdamse voorronde.

Mijn 25 mooiste boeken...

'Wat een weelde om een lijstje met vijfentwintig mooie boeken te mogen samenstellen. Wat ze alle vijfentwintig gemeen hebben, is dat – naast het feit dat ze gewoon verdomd goed zijn – er een herinnering aan kleeft. De engelenmaker van Stefan Brijs las ik op de middelbare school, op aanraden van mevrouw Miedema, en heb ik tijdens mijn mondeling Nederlands bewierookt. Tot in den treure. De ontdekking van de hemel las ik in Zuid-Italië en vormde de basis van een prachtige briefcorrespondentie met een uit het oog verloren vriendin. En Het smelt vormde – bij toeval – het eerste gespreksonderwerp tussen mij en mijn vriendin. Kortom: alle vijfentwintig zijn ze prachtig én voorzien van een dierbare herinnering.'

Dave Boomkens

Mijn nummer 1

Het smelt van Lize Spit.

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Dave Boomkens

 

Gerelateerd

Over

Dave Boomkens

Dave Boomkens

Dave Boomkens (30 april 1990) is een Nederlandse schrijver en journalist woonach...

Gesponsorde boeken