Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Dit boek las en recenseerde ik voor vrouwenthrillers.nl
 
“Vierentwintig jaren telt ons bestaan sinds vandaag. Een leven dat voor driekwart is gevuld met eenzaamheid, verdriet, pijn en wreedheden die ons voorgoed hebben getekend. De diepste littekens zijn echter onzichtbaar voor het oog. Ze zijn in onze zielen gekerfd, net als onze wrok.”
 
De steenrijke Roma duikt op in de Amerikaanse filmindustrie en begint toonaangevende bedrijven over te nemen. Behalve geld gebruikt de jonge vrouw ook chantage en seks om zo het machtigste bedrijf in Hollywood te realiseren. Tegelijkertijd verschijnt ook Morgen in LA, ook wel de Stad van de Engelen genaamd. Morgan heeft haar zinnen gezet op de supersterren uit de filmindustrie die zij met haar charmes tussen de lakens probeert te krijgen.
 
Jerrad Hoff heeft al vanaf jong leeftijd een passie voor bijzondere verhalen. Hij geeft de voorkeur aan verhalen die zich afspelen in het buitenland, om zo het maximale te halen uit zijn creativiteit en verbeeldingskracht. Het doel van Jerrad is om zijn lezers te vermaken met beeldende vertellingen over alledaagse en vooral niet alledaagse personages die zich in romantische, hartbrekende, ongewone of spannende situaties bevinden. ‘Waar de wolken eindigen’ is het zesde boek van de hand van Jerrad.
 
In ‘Waar de wolken eindigen’ maken we kennis met Roma, een prachtige vrouw die door haar verschijning bij zowel mannen als vrouwen de harten sneller doet kloppen. Roma wil de Amerikaanse filmindustrie veranderen en door middel van seks, geld en chantage neemt zij vele bedrijven over. Roma is neergezet als een harde zakenvrouw, die koste wat kost haar zin krijgt. Toch kan zij ook bij sommigen mensen die haar pad kruisen, haar zachte kanten laten zien waardoor je bewondering krijgt voor deze krachtige vrouw.
Morgan is, net als Roma, een zeer aantrekkelijke vrouw welke het geen enkele moeite kost om zowel mannen als vrouwen in haar bed te krijgen. Morgan is mysterieus, sensueel en gaat recht op haar doel af.
 
Het kost even moeite om in het verhaal te komen. In het begin komen er zoveel personages voorbij, dat het je als lezer even begint te duizelen. Je moet dan ook echt je aandacht bij dit boek houden. De schrijfstijl is echter vlot en ieder hoofdstuk is opgedeeld in subhoofdstukken, waardoor de vaart in het verhaal blijft. Af en toe springt het verhaal terug naar het verleden waar je stukken leest uit het leven van een zeer een jonge Roma en die je zeker niet ongeraakt laten. Je blijft als lezer lang in het ongewisse wat het doel is van Roma haar overnames en wat de rol van Morgan in dit verhaal is. De spanning wordt langzaam opgebouwd, maar ruim over de helft van het verhaal komt de vaart er flink in. Alle vraagstukken die je tijdens het lezen hebt gekregen, blijven tot het einde onbeantwoord. Pas in de laatste bladzijden vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats.
 
“Jerrad Hoff heeft met ‘Waar de wolken eindigen’ een spannend, heftig, emotioneel en soms lugubere thriller geschreven waarin seks- en machtsmisbruik binnen de Amerikaanse filmindustrie centraal staat.”

Reacties op: Spannende, heftige en soms lugubere thriller

24
Waar de wolken eindigen - Jerrad Hoff
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken