Heerlijk tweede deel met meer diepgang en gelaagdheid

Helma Koot 28 juli 2025 Hebban Team
Nadat ik Bestemming Parijs, het eerste deel in de trilogie verslonden had, stond Rendez-vous op Montmartre gelukkig al klaar en ik kon direct opnieuw in het leven van de drie vriendinnen Chloe, Sofia en Lizzy duiken. In dit deel is de aandacht meer gericht op Sofia. Ze is nog steeds samen met loser Jean-Luc, hoewel hun relatie steeds meer gaat wankelen. Het wordt helemaal gecompliceerd als haar grote geheim met de komst van haar vader, waar ze al jaren geen contact meer mee heeft, wordt geopenbaard. En dan is er ook haar assistent Mimoun nog die haar ook niet helemaal onberoerd laat, maar zijn hart al aan iemand anders verpand lijkt te hebben. Sofia heeft dus meer dan genoeg op haar bordje en worstelt met keuzes die ze zowel zakelijk als privé moet maken.

Ik was licht teleurgesteld dat Chloe aan het eind van het eerste deel weer naar Londen vertrok om alsnog met Peter in het huwelijksbootje te stappen. Maar, hoera, gelukkig heeft ze net op tijd ingezien dat Guillaume toch de ware voor haar is en woont ze inmiddels al weer enige tijd met Guillaume samen. Ze zijn dolgelukkig samen totdat Lizzy na een mislukt avontuur in Barcelona voor de deur staat en haar intrek in hun appartement neemt met alle nodige complicaties van dien. Haar aanwezigheid triggert de onzekerheid van Chloe over haar uiterlijk en meer nog haar relatie.

In dit deel brengt Mieserius meer gelaagdheid en verdieping in haar personages, waardoor ze steeds meer als echte mensen aanvoelen. Ze zijn jaloers, maken ruzie, zijn soms ronduit onaardig tegen elkaar, maar gaan ook voor elkaar door het vuur. Het verhaal is ook wat serieuzer dan zijn voorganger door de zwaardere thema's waar de personages mee te maken krijgen. De in het eerste deel wat zoete Chloe blijkt toch behoorlijk onaardig en giftig uit de hoek te kunnen komen terwijl de verwende Lizzy meer in haar mars heeft dan ze ooit zelf gedacht had. Ze maakt het de lezer nog steeds niet zo heel makkelijk om haar sympathiek te vinden, maar langzamerhand begint ze toch mijn hart te veroveren. Gelukkig wordt Sofia ook wat pittiger en bijt ze regelmatig van zich af tot schrik van Jean-Luc die zijn luie leventje in gevaar ziet komen. Hoewel het geluk van Chloe en Guillaume een vaststaand feit is, is nog steeds volkomen onduidelijk met wie Lizzy en Sofia uiteindelijk hun happy end gaan beleven. Op naar het derde en laatste deel waar dat hopelijk toch echt gaat gebeuren.

Meer recensies van Helma Koot