Sugar rush

Sugarrush
Laat het bakken beginnen
Deel 1
Auteur: Sandra J. Paul
(1972) is een Vlaamse thriller- en jeugdauteur. Zij debuteerde in 2015 met de Young Adult paranormale thriller 'Het Eiland', het eerste deel uit de Eilandenreeks. Andere titels zijn 'De Geest', 'De Wolf' en 'De Ziel.
Wijze van lezen: E-book gekregen via De Grenzeloze Leesclub o.l.v. Erna Eikhoudt en Anya van der Gracht.
Uitgeverij: Books and Butterflies
Genre: feelgood
Cover:
De achtergrondkleur lichtroze met de confetti in hartjes. De dieproze donuts met sprinkles erop. Het geeft een zoete indruk. Is het een kookboek of gaat het over de liefde? Omdat er confetti hartjes liggen. Het maakt nieuwsgierig dus ik wil graag beginnen met lezen.
Flaptekst:
Spannende en nog meer uitnodigende zinnen die het verhaal omschrijven. Maken dat ik ga lezen. Ik ga niet langer wachten.
Het verhaal:
Vier vuurrode enveloppen liggen op de keukentafel wanneer hij die avond thuiskomt. Genummerd, met zijn naam in hoofdletters erop geschreven, en het tijdstip waarop hij ze mag openen. Hij probeert zich te herinneren of hij zijn eigen verjaardag toevallig is vergeten, wat niet zo is. Het is ook geen Valentijn of een andere idiote feestdag voor verliefden.
Hij opent de eerste envelop met bevende vingers, en leest de korte tekst: Ik heb zin in een Sugar Rush. Jij ook? Hij staat verstomd. Hij herkent haar handschrift. Maar nee, zij toch niet? Dat kan niet, zij is wel de laatste aan wie hij denkt. Maar wat als zij het toch is?
Hij reikt naar de tweede envelop. Het spel is begonnen.
Mijn leesbeleving:
De nieuwsgierigheid was bij mij gelijk gewekt. Van wie zijn deze vier enveloppen? Ook de spanning is voelbaar. De spanning bij Leon om te ontdekken wat er in elke envelop zit. Of wat hij vermoedt klopt of niet. Qua herkenning in geur of misschien de stijl. Of moet hij zich zorgen maken? Dat maakte dat ik door bleef lezen ik was geboeid en bleef dat.
Ik heb Mijn waarheid en Paniek van Sandra J. Paul gelezen en dat zijn echt thrillers. Continue spanning. Ook hier is de spanning aanwezig en eerst dacht ik ook aan een wending richting thriller. Ook gezien de beroepen van de hoofdpersonen rechter en ex-procureur. Maar deze spanning zat m meer in elkaar leren kennen op mentaal en lijfelijk niveau. Aftasten of ze echt voor elkaar gemaakt waren na jarenlange (dag) dromen over elkaar.
In dit verhaal is het verschil in karakter op het werk en privé erg leuk gedaan. Het stoort mij niet. In feite gaan de maskers die je voor je werk (moet) dragen af en maakt plaats voor weggestopte gevoelens van liefde, adoratie en verlangen naar elkaar.
De symboliek in dit verhaal is de zoektocht naar de liefde en is de uitnodiging tot het genieten van een overeenkomstige bezigheid. En daarbij het verblijven in elkaars gezelschap. Nu het eindelijk mag en kan.
Het verhaal is beeldend. De personages zijn levendig uitgewerkt. Net als het genre thriller heeft de auteur het genre feelgood in de vingers.
Mijn mening:
Ik geef voor dit verhaal 5 sterren.
De opbouw is logisch en klopt.
De personages zijn gedetailleerd en prima uitgewerkt.
De spanning wordt door het hele verhaal goed uitgewerkt.
De plot is geweldig en je bent blij dat het zo eindigt. Benieuwd naar Deel 2.

Meer recensies van Boekenpearls76