Advertentie
    Kimberly Radder Hebban Team

Tim is net afgestudeerd wanneer hij door Frank Keeler binnengehaald wordt in zijn bedrijf. Ondanks dat Tim niet de beste van zijn klas was en ook niet ergens bijzonder in uitblinkt wil deze grote zakenman hem graag hebben. En al snel raakt Tim in de ban van deze zakenwereld. Maar is alles wel zoals het lijkt?

Een thriller van Nederlandse bodem. En toch speelt het verhaal zich eigenlijk maar voor een klein deel af in Nederland. Het belangrijkste gedeelte van het totale verhaal speelt zich af in Washington DC, Amerika. En dit is best van groot belang voor het verhaal. Want Amerika is een grootmacht op het gebied van technologie.

Door te beginnen met de “huidige tijd” en vervolgens enkele jaren terug te gaan in de tijd, maar ook door te wisselen van oogpunt van personages wordt een verhaal vol met intriges en veel technische snufjes verteld. We leren de belangrijkste personages kennen, Tim, Emily, Jeff, maar ook Frank Keeler. Zonder opsommend te vertellen of het gevoel te geven dat iemand echt voorgesteld wordt, leer je toch echt de sterke en zwakke punten van alle personages kennen en voelt het verhaal al heel snel heel gemoedelijk en leest het super makkelijk weg.

Het was een zeer vermakelijk verhaal met hier en daar wat verrassende wendingen. Puntje van kritiek zou dan wel zijn dat de daadwerkelijke ontknoping uiteindelijk een beetje aanvoelde als anti-climax. Het ging voor alle partijen wel heel makkelijk en ook was toevallig overal daar de helpende hand. Dit had waarschijnlijk wel iets uitgebreider en spannender gekund.

Al met al is de Macht van K zeker een goed geschreven verhaal met een lekker vlot tempo. En een aanrader voor iedere thriller liefhebber.

Reacties op: Vlot geschreven thriller

108
De macht van K. - Jens Vern
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker