Laura 21 augustus 2025
Twee tijdlijnen in één thriller; ik hou ervan.

In 1926 volgen we de jonge Celie die op de kliffen van Yorkshire een ‘onmogelijk’ rood ei vindt; een vondst die haar leven voorgoed verandert. Honderd jaar later raken Patrick en Nick verwikkeld in een mysterieuze diefstal, waarbij precies dat ene ei ontbreekt; hun zoektocht leidt hen naar de duistere wereld van zeldzame eieren en een verloren gewaande collectie.

Het boek leest vlot. Belinda Bauer weet hoe ze spanning en sfeer moet opbouwen. Vooral de historische verhaallijn sprak me aan; de setting, het gevaarlijke werk op de kliffen, de honger, het mysterie van het ei – alles klopt.
En dan dat leuke feitje: de metland-eieren hebben écht bestaan; dat gaf het verhaal voor mij een extra laag. Wat als het écht zo gegaan is…?

Soms bleef ik een beetje hangen bij de personages in het heden; Patrick en Nick zijn volwassen, maar hun gedrag voelt soms jeugdig aan. Misschien komt de reden hiervoor terug in een eerder boek en snap ik deze personages daardoor niet helemaal. Wie weet moet ik dat eerst nog lezen om ze volledig te begrijpen. Het was mij echter niet duidelijk dat dit om een serie ging, maar personage Patrick verscheen in 2013 al eens in een boek van Belinda Bauer, namelijk Wat dood is.

Ondanks dat heb ik genoten van het boek! Een intrigerend verhaal over hebzucht, geheimen en de waarde van iets zeldzaams; historisch én actueel tegelijk.

Meer recensies van Laura