Advertentie

Het is november 1944. De tweede wereldoorlog loopt op zijn eind. Rechercheur Max Heller en zijn vrouw Karin wonen in Dresden, zijn twee zonen vechten aan het front.
Als hij op een ijskoude dag wordt opgeroepen omdat er een moord is gepleegd kan hij niet bevroeden dat dit de eerste is in een serie van meerdere moorden. Allen lijken op elkaar: het zijn vrouwen, de ogen wijd opgengesperd, de armen wijd uitgespreid en opengesneden.
De moordenaar zwerft rond als het luchtalarm gaat. De mensen zijn bang. Ze noemen de moordenaar "de enge man" of "bosmens". Ze horen hem blaffen als een hond of huilen als een wolf. Na het grote bombardement op Dresden, op 13 februari 1945, is er chaos en is de hele stad verwoest.
Als de Russen Dresden hebben bevrijd wordt er opnieuw een vrouw vermoord. Haar verwondingen zijn dezelfde als die van de eerdere moorden. Max Heller gaat opnieuw op zoek naar de dader, en krijgt daarbij hulp van de Russische generaal-majoor Medvedev en commissaris Aleskey Zajtsev.
Het wordt een kat- en muisspel tussen de ruïnes van Dresden, waar niet alleen mensen wonen.
Dit boek is spannend vanaf de eerste bladzijde. Frank Goldammer weet de sfeer zo goed weer te geven dat de angst die in Dresden heerst om de moordenaar, maar ook de angst die er is voor de nazis en de Russen, de honger die er heerst en de verschrikkelijke kou gaan leven in het boek. Nu maar hopen dat de andere drie delen snel worden vertaald en worden uitgegeven.

Frank Goldammer is geboren en getogen in Dresden. Hij woont daar nog steeds. Alle boeken en verhalen die hij heeft geschreven spelen zich af in zijn stad. De Vuurstorm is het eerste, vertaalde, deel uit een serie van vier boeken over rechercheur Max Heller.

Reacties op: Het is geen duivel, het is een mens

39
De vuurstorm - Frank Goldammer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99
E-book prijsvergelijker