Advertentie

Hoofdredacteur Katherine Ross werkt al meer dan twintig jaar bij het tijdschrift Leadership. Door overname is het bestuur veranderd en heeft Gemma Lunt de leiding gekregen over het tijdschrift. Op de eerste dag maakt Katherine kennis met een nieuwe stagiair, het nichtje van Gemma Lunt, Lily. Voor Katherine zijn alle stagiaires hetzelfde: verwende millennials die gewend zijn te krijgen wat ze willen, al of niet door connecties van hun ouders.
Lily vindt Katherine een overblijfsel uit de vorige eeuw: kortzichtig en ouderwets, en iemand die haar succes behaalt over de ruggen van stagiaires. Haar tante Gemma vindt Lily een aanwinst voor Katherine. Zij vindt dat Katherine vastgeroest is in haar schrijven en wil dat Lily haar helpt met modern leren schrijven.
Lily is poeslief, maar er klopt iets niet. Lily dringt zich steeds meer in haar privéleven en Katherine voelt zich steeds meer paranoïde. Katherine merkt dat Lily veel meer over haar weet dan mogelijk is. Haar partner Iain maakt ook kennis met Lily, en door Lily verandert zijn relatie met Katherine, en gebeurt het bijna onmogelijke. Binnen 6 weken na de kennismaking met Lily raakt Katherine alles kwijt, en ze gaat over lijken om terug te krijgen wat ze verloren heeft.

Op de voorkant van het boek staat een vrouw met, ze kijkt naar een voorbijrijdende trein of taxi. Het lijkt me een jonge vrouw, ze heeft een moderne jas en tas. De hoofdstukken wisselen zich af tussen Lily en Katherine met vermelding van een datum. Het boek heeft een tijdspanne van zes weken. Het blijft lang verborgen waarom Lily zich in het leven van Katherine heeft gedrongen, maar ook Katherine heeft haar geheimen, die ook pas aan het eind van het verhaal worden verteld.
Ik moest erg wennen aan Katherine die het vaak over jou en jij heeft in het verhaal, om daar Lily in te zien. Het begin van het verhaal is daardoor wat onduidelijk. Maar richting het eind van het verhaal merk je dat al lezende duidelijk wordt waartoe alle gebeurtenissen leiden. Huiveringwekkend hoe binnen zes weken door één persoon alles verandert.

Deze roman, haar debuut, is geschreven door Helen Monks Takhar. Zij is afgestudeerd aan Cambridge en heeft daarna gewerkt als journalist, copy-editor en magazine-editor. Ze heeft als journalist geschreven voor zowel financiële dagbladen als nationale dagbladen, zoals The Times.

Reacties op: HOE KRUIP IK IN HET HOOFD VAN MIJN BAAS OM HAAR LEVEN TE VERWOESTEN?

78
De stagiair - Helen Monks Takhar
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners