Advertentie

Inspecteur Luc Callanach, half Schots half Frans, is twee dagen werkzaam bij de politie in Edinburgh als er een melding binnenkomt van een in brand gestoken vrouw, de advocate Elaine Baxton. Haar lichaam is zo verminkt dat zij alleen door haar tanden, bloed en een stukje kleding kan worden geïdentificeerd.
Twee weken later wordt er nog een vrouw vermist, Jayne Magee, een dominee. Met man en macht wordt er naar haar gezorgd. Callanach krijgt hulp van inspecteur Ava Turner, maar deze hulp komt voor Jayne Magee te laat. Zij wordt gevonden in een ton met chemicaliën, zij is alleen te herkennen aan haar tanden.
De dader is Reginald King. Hij werkt als hoofd administratie voor de vakgroep filosofie bij de Universiteit van Edinburgh. Hij kan niet volkomen zijn als hij alleen blijft, zoals John Donne in een van zijn strofen schreef. Daarom heeft hij Elaine Baxton verkozen tot zijn metgezel. Zij is strijdlustig, en King meent daarom een andere vrouw als metgezel te moeten kiezen, dominee Jayne Magee. Zij zal volgens hem volgzamer zijn. Beide vrouwen mishandelt hij gruwelijk, hij trekt bij beide vrouwen alle tanden. Hij vermoordt twee andere vrouwen die door die tanden geïdentificeerd zullen worden als Baxton en Magee.
Callanach en Turner zijn op zoek naar de moordenaar, maar als inspecteur Turner ook wordt ontvoerd door King komen alle bewijzen bij elkaar en wordt Reginald King als dader aangewezen, en na een zoektocht gearresteerd in zijn ouderlijk huis.
Het is moeilijk niet te veel te vertellen over de gebeurtenissen in het boek. Luc Callanach, een zeer knappe man en ex-fotomodel, is verhuisd naar Schotland omdat hij in Frankrijk valselijk is beschuldigd van seksueel misbruik. Zijn baan bij Interpol heeft hij daarom opgezegd. In Edinburgh werkt hij bij bij het team zware misdrijven van de politie.
Het boek verveelt niet, en blijft spannend. Je maakt kennis met Callanach, Turner en de werkwijze van het team zware misdrijven. Reginald King is een slechte man, ook dat wordt door de schrijfster heel goed geschreven. De vriendschap tussen Callanach en Turner is pril, maar Callanach blijkt in het boek meer dan vriendschap voor Turner te ontwikkelen.
Ik vind Perfecte Resten een zeer goed boek, en echt een eerste deel van een nieuwe serie.
Perfecte Resten, van Helen Fields, is het eerste vertaalde boek uit een serie van vijf delen over Luch Callanach en Ava Turner. “Perfect Prey” is deel 2 uit deze serie, het is nog niet duidelijk wanneer deze vertaald in Nederland zal uitkomen.

Reacties op: Een perfecte moordenaar?

356
Perfecte resten - Helen Fields
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker